INTERVJUET:

Har headhuntet musikere til drømmekonserten

Alexander Aarøen skal fylle Tromsø Domkirke med fengende rockemusikk sammen med et stjernelag av nordnorske musikere og sangere. Vi har slått av en prat med komponisten for å bli kjent med Alexander og bestillingsverket "Det beste i oss"

28-åringen fra Storsteinnes har levd for musikken så lenge
han kan huske. I tillegg til å spille i band og lære seg klassiske instrumenter
hadde han også en forkjærlighet for filmmusikk, noe som resulterte i en master i emnet etter endt musikkonservatoriet-utdannelse i Tromsø.

Etter masteren ble han valgt ut som en av ti i verden som fikk reise til Los Angeles for å prøve seg som filmmusikkomponist på 20th Century Fox. Der endte han opp med å få en pris som ga han en endelig bekreftelse på at hardt arbeid lønner seg.

- Det var definitivt et veiskille for meg. Da visste jeg at om jeg aldri gir meg, så kommer det alltids til å gå bra, sier Aarøen, som var en av tre som fikk midler fra Nordlysfestivalen til å lage et bestillingsverk til festivalen. Oppgaven var å dokumentere lockdownen vi opplevde 12. mars 2020.

Komponisten engasjerte kjapt tre tekstforfattere han selv har stor sansen for, og som han visste kom til å kunne gi han det han trengte til forestillingen han har valgt å kalle «Det beste i oss».

Les mer om konserten og kjøp billetter på vår hjemmeside


- Jeg ville ha en menneskelig historie med positiv innfallsvinkel, uten at det skulle bli banalt eller kleint. Det er mye enklere å være negativ enn positiv, spesielt når en skriver musikk. Det er vanskelig nok å leve, så jeg ønsket å fortelle en historie som fokuserer på varme og medmenneskelighet. Jeg er veldig fascinert av det mørke og det onde, for det er jo i akkurat dette landskapet at lyset virkelig vises, forteller Aarøen, som har lent seg på tekster skrevet av Ida Løvheim, Lisa Skoglund og Emil Karlsen. I ettertid har han også fått tekstbidrag fra både Stian Grønbech og Pål Moddi Knutsen.

Konserten «Det beste i oss» skal fremføres i Tromsø Domkirke lørdag 5. februar under Nordlysfestivalen. Kirkerommet kommer definitivt til å prege den musikalske opplevelsen, som Alexander Aarøen beskriver som melodiøs og vokalbasert progrock med både jazz- og klassiske elementer. Dette er musikken folk skal trampe takten til og nesten bryte ut i allsang på. Aarøen ønsker gjerne å gå i studio etter urfremføringen av verket for å forevige verket.

- Det skal være gøy å være på konsert. Dette er låter som kunne vært spilt på radio med skikkelig trøkk i, samtidig som vi har skjøre ballader som til tider bæres av få instrumenter. Jeg har til tider lat meg inspirere av moderne pop-artister som virkelig har teft for gode refrenger og
hooks, som for eksempel Dagny. Igjen er dette et band som henter inspirasjon til sin sound fra Pink Floyd, Genesis og Motorpsycho, uten å bli for høytflyvende og dystopisk. Jeg er ikke så veldig glad i alt for lange og
umelodiøse solopartier, så her er fokuset på det melodiske, lover den lovende komponisten.

Og en skikkelig konsert med fengende låter og litt trøkk er absolutt noe av det vi trenger å komme tilbake til nå når vi skal møtes igjen. Og akkurat det har vært en del av planen til Alexander når han har planlagt denne konserten. Når han nå har samlet det han selv mener er flere av landsdelens beste musikere innen sitt felt, lover han at publikum kommer til å bli revet med – enten det er på grunn av rockefoten, tekstene eller de flinke musikerne.

- De er så flinke! Liker du klassisk musikk, ekstremt flinke musikere, rørende tekster eller melodibaserte og catchye låter, så har vi alt du trenger. Dette er musikere jeg er stolt av å dele scenen med. Apparatet rundt meg har aldri vært bedre, og for hver dag som går kjenner jeg at det er noe som bygger seg opp inni meg. Jeg gleder meg veldig til å vise dette frem
for publikummet i Tromsø.

Bandet:
Alexander Aarøen – tangenter, fløyte og gitar
Martin Lien – perkusjon
Øyvind Gjerløw – bass
Henrik Skog – gitar
Stian Høyer Grønbech – sang
Ida Løvheim – sang
Karoline Stensland – kor
Frida Lydia – kor
Sondre Alexander Kleven - saksofon