Black, White

FOTO: Ole Åsheim.
LYDFIX Torgeir Aasmo hos Amtmandens Eftf har fått kontroll på akustikken.

Har du noen gang gått hjem fra kontorlandskapet og vært helt utslitt uten at du har beveget deg mer enn de ti meterne til kaffemaskinen? Årsaken kan i mange tilfeller være dårlig akustikk, det har Eirik og gjengen i Lydproduksjon løsningen på.

På Stakkevollvegen 15 ligger lydproduksjon med sine 7 ansatte, alle med mange års erfaring fra musikkbransjen og alle med en genuin interesse for lyd.


– Lyd finner man overalt og der det er lyd ønsker vi å være på plass med løsninger, enten det er en konserthall eller et kontorlokale med mye støy og dårlig akustikk sier Eirik Haua.


Dårlig akustikk, dårlig arbeidsmiljø

Det mange ikke vet er at akustikken i et rom har stor innvirkning på hvordan vi klarer å konsentrere oss over tid. Det ble for noen år siden utført en undersøkelse som viser at dårlig akustikk påvirker læremiljøet i klasserom eller forelesningssaler.


Lærere i klasserom med dårlig akustikk opplever at det sosiale klimaet er mer konkurransepreget og konfliktfylt. Det er også flere helseeffekter av støy, den best dokumenterte er nedsatt hørsel, men støyen kan også forårsake stress, irritasjon og økt risiko for arbeidsulykker.


Billigere, raskere og bedre løsninger

Lydproduksjon leverer i dag et absorbent-plater til flere næringslokaler, skoler og konsertlokaler som bidrar til å minke etterklangstiden i rom. Auralex er skumplater som monteres enten i tak eller på vegger for å absorbere lyd.


Torgeir Aasmo hos Amtmandens Eftf slet med en del støy i lokalene på grunn av dårlig akustikk og tok derfor kontakt med Eirik i Lydproduksjon.


– Når vi åpnet Amtmandens opplevde både jeg og gjestene våre at det ble mye støy og vanskelig å høre hverandre særlig når det ble mye folk i lokalet. Vi skjønte fort at her måtte vi gjøre noe, og etter at vi fikk på plass lydplatene ble akustikken mye bedre og lyden svært behagelig, sier innehaver Torgeir Aasmo.ANNONSØRINNHOLD FOR LYDPRODUKSJON

Har du problemer

med støy på

arbeidsplassen?

Violet, Font

FOTO: Ole Åsheim

Orden på akustikken: Eirik Haua (t.v.) og Lydproduksjon har hjulpet Tromsdalen skole med å få orden på akustikken i møterom og klasserom. Lærer Gøran Hemmingsen merker stor forskjell, og er fornøyd med at kostnaden ble lavere enn å bygge ny himling.


Lyden reflekteres

De fleste næringsbygg i Tromsø er murbygg og mange har stor takhøyde. Disse harde muroverflatene reflekterer lyden og det er nettopp dette Auralex-platene hindrer. I et bygg med kun harde overflater vil lyden reflektere flere ganger og da blir det vanskelig for hjernen å filtrere ut for eksempel tale i all støyen.


– Vi har fått henvendelser fra borettslag som har utfordringer med akustikken i trappeoppgangene og med støy som sprer seg helt inn i leilighetene. Årsaken til det ser vi ofte at er harde overflater og høye, smale trapperom. Vi har nok løst mange potensielle nabokrangler ved å montere Auralex, sier Eirik Haua.


Lydproduksjon leverte Auralex for Pellerin når de satte opp de nye lokalene til Flow Coworking i Strandgata 9 nettopp på grunn av harde betongoverflater og glass som gir et moderne uttrykk.


Enkel montering

Auralex er veldig enkel å montere, det gjør at prosessen tar kortere tid og du slipper å stenge ned kontorlandskapet, kaféen eller klasserommet i flere dager som man ofte må gjøre når man monterer for eksempel himlinger.


– Auralex er et produkt som veier så lite at man limer platene i taket eller på veggen, det gjør at vi kan levere støydemping på kort varsel og på en effektiv måte, sier Eirik Haua.


Har du opplevd problemer med akustikk og støy på arbeidsplassen din kan dette være løsningen.


ØNSKER DU GRATIS BEFARING?

Ring 957 635 70 eller
send oss en melding

Room, Website, White, Product

Temaet for utgaven


Lørdag 21.november kommer den hittil største utgaven av BRABOLIG. Nå skal vi fordype oss i Tromsø, og få innsikt i alt som har med bolig, hjem og interiør i Ishavsbyen og omegn. 

Vi skal finne ut hva som rører seg på boligmarkedet, hvilke boliger som selges og hvem som flytter inn. Vi skal undersøke hva som ligger ute på markedet av prospekter og få et innblikk i hvordan fremtidens Tromsø blir seende ut. 

Hvordan innreder vi hjemmene våre? Og hvor kjøper vi det vi innreder hjemmene våre med? Vi vil se om tromsøværinger handler mer lokalt enn før pandemien. Hva skjer i byrommet vårt - hva har endret seg siden mars 2020. 

I BRABOLIG skal vi også se nærmere på hvordan vi jobber og ferdes rundt i Nordens Paris. Har interiør fått større fokus på kontoret? Sykler flere til jobb, sommer som vinter - og velger flere el-sykkel? Vi vil også ta temperaturen på bilfronten, og se på hvor stor del av byen vår kjører elbiler. Her skal vi også få greie på hvordan man går frem for å installere el-uttak i eneboligen eller i borettslaget. 

Dette er noen av spørsmålene vi søker svar på i neste utgave av BRABOLIG

Familien er eneste nålevende gruppe i ordenen Phoenicopteriformes, og deres nærmeste nålevende slektninger er trolig lappedykkerne.

Image compare

En artig og nyttig effekt som er tilgjengelig i Vev er et verktøy hvor man kan sammenligne to bilder. Verktøyet heter Image Compare (over) og kan tilføres prosjektet fra Vev Store i venstre meny. Man kan dra nytte av det hvis man ønsker å vise et rom før og etter styling, før og etter bygging på tomt, med og uten farger osv osv. Kun fantasien setter grenser. I innstillinger kan kan velge om man vi ha den animert eller om man kun vil ha mulighet for å skyve på bildet ved å aktiv gjøre det. Denne kan ikke brukes av de som kun har content-inngang, men som administrator og/eller designer.

HVA ER BRABOLIG?