Hytte & Fritid - et magasin fra

Black, White

Åsheim synes det er ideelt å ha andre rundt seg i et hyttefelt. Grønliskaret er utformet slik at naboene ikke kommer for tett på. FOTO: Ole Åsheim

Hyttefeltet Grønliskaret ligger i vakre omgivelser på Ringvassøya. Til påske har Agnetha Åsheim og familien har hatt hytte der i ett år.

– Vi har forelsket oss i Grønliskaret. Vi kunne ikke tenkt oss å ha hytte noen andre plasser, slår Agnetha Åsheim muntert fast.


Sammen med mannen og to sønner på fem og ni år har de funnet sitt hytteparadis en knapp time fra Tromsø. Hytta sto ferdig til påske i fjor.


– Men det var jo hytteforbud da. Så det var litt dårlig timing, ler Åsheim.


– Men etter den tiden har vi brukt den veldig mye. Antakeligvis tre av fire helger i måneden. For oss var det veldig avgjørende at feltet er såpass nært Tromsø at man kan komme seg raskt ut på fredag. Noen ganger kjører vi til og med tilbake til byen mandag før jobb. Det hefter ikke når det bare tar en time.Agnetha og familien fant hyttelykken på Grønliskaret

Bird, Plant, Font

STØTTESPILLERE

Thea og Ruben i Eiendomsmegler 1 har rådene til deg som skal selge bolig. Og de hjelper gjerne til i prosessen.

Room, Furniture

Familien Åsheim-Andreassen på isfisketur rett nedenfor hytta. Fra venstre: Agnetha Åsheim, Torolf Andreassen, Trygve og Artur Åsheim-Andreassen. FOTO: Privat

Fordelene med felt


Det er nokså tilfeldig at Åsheim og familien havnet i Grønliskaret. Etter å ha vært på besøk hos venner i området dro de for å se på tomtene til utbygger Skaret Fjellpark. Og familien ble helt bergtatt av naturen i området.


– Plutselig hadde vi kjøpt tomt! Det gikk fort for vi syntes det var så utrolig fint, smiler Agnetha.


Da hun og mannen først snakket om å kjøpe hytte tenkte de at de ikke ville havne i hyttefelt.


– Det er nok mange som er skeptisk til felt og tenker at de helst vil være alene. Nå er vi bare superfornøyde med det og ville ikke valgt noe annet, slår hun fast.


– Det er koselig at det er lys i vinduene rundt oss, og det er fint å kunne dele på brøyteutgifter. Det er en trygghet i at det alltid er folk der ute og ser til hyttene. For ungene er det veldig positivt at det er andre familier med unger i feltet – at det skjer litt.

Hytta har et moderne uttrykk med store vindusflater. Samtidig som den har klassisk hyttestil med treverk. FOTO: Ole Åsheim


Aktiviteter rett utfor døra

På Grønliskaret har man uberørt natur helt inn til hyttedøra.


– Vi synes det er helt fantastisk, fordi det er så flott friluftsterreng rett bak hyttefeltet. Det kjøres opptråkkede skiløyper for langrenn og turski, og det er gode toppturmuligheter. Man kan løpe i terrenget på sommer og høst, og det er gode forhold for jakt- og fiske like i nærheten, sier Åsheim.


Hun synes mulighetene for utfart er det aller fineste med beliggenheten på Ringvassøya, og trekker samtidig frem hvor vakker naturen er.


– Det er et veldig grønt område og lite stein. Nesten litt Finnmark-aktig når du kommer opp på slettene. Feltet ligger sørvendt og man har svært gode solforhold, og det er fortsatt byggeklare tomter igjen.


– Det er mange trivelige mennesker der ute og vi har overhodet ingen betenkeligheter med å anbefale andre å komme hit, avslutter den fornøyde hytteeieren.

Grønliskaret ligger i noe av det råeste Tromsøområdet har av utmark. Nærmest ubegrenset med fiskevann, fjelltopper, bærområder og jaktterreng.

Relasjonsbygger


SNE er byens største lokaleide meglerfirma. Akkurat det tenker ikke Robin så mye over når han drar på jobb om morgenen.


– For oss er det ikke et mål å være størst. Vi skal skape gode, nære og tilpassede salgsprosesser for våre kunder. Mye av samfunnet rundt oss går veldig fort og mye er automatisert, det er som om vi blir sluset igjennom det meste. Sånn vil ikke vi at salg av hjemmet ditt skal være.


Han understreker viktigheten av å ta hensyn til kunders individuelle behov og ta seg tid til å bli kjent med personene bak boligsalget.


– Det er ofte livssituasjonen som bestemmer at man skal selge bolig. Det kan være hyggelige anledninger, kjæresteparet som tar steget og flytter sammen eller familien som skal gå over i noe større fordi de venter et nytt medlem. Eller triste situasjoner, som dødsfall og samlivsbrudd.


Målet til Lund er å få mest mulig ut av salget for de han jobber for. Og at relasjonen mellom megler og selger er så god at man kan slå av en prat når man møtes på butikken.


– Det mest givende med denne jobben er at man har en positiv innvirkning
i livene til folk, og det er den største motivasjonsfaktoren man kan ha, avslutter Robin med et smil.

INFO/FAKTABOKS FRA KUNDEN