Font

September

I Oktober valgte Sandra å fortelle åpent om å få diagnosen ALS. Et modig valg å ta når du står midt i en krise. Over landegrensa møtte vi Per-Mathias Høgmo som med mot takket ja til å trene BK Häcken i Gøteborg. Laget som lå helt sist på tabellen. Et valg som viste seg å bli gull. Hvordan fikk han det til? Og så langt unna årest første frost som du kan komme møtte vi Iris. Hun bor i Livingstone i Zambia og jager etter drømmer som ikke stopper. Hun har fylt pappas hus i Tromsdalen med vever, nå må hun bare få de til Zambia.

Vi har samlet noen av de mange og gode sakene våre fra oktober.

– Jeg starta livet på nytt i en alder av 35

Starten på skolen var helt forferdelig. Jeg var seks år og hadde en helt for jævlig lærer. Jeg er venstrehendt og han nekta meg å skrive med venstrehanda. Ikke bare nekta han meg, han slo meg hvis jeg gjorde det. Heldigvis fikk jeg bare bank i en måned, for i Skopje fikk jeg en magisk lærer som gjorde ekstra lekser med meg fordi jeg var bak de andre. 

People in nature, Outdoor recreation, Sky, Mountain, Cloud, Smile, Plant, Highland, Sunset, Travel

– Jeg er overrasket. Jeg trodde ikke Høgmo hadde det i seg.

Den profilerte Aftonbladet-journalisten Per Bohman sitter i presserommet på Gamla Ullevi i Göteborg. Han innrømmer at han er blant de mange som har tatt feil i sine antakelser.

Utenfor stadion er allerede gatene på vei å fylles opp av supportere og politi. Snaut to timer før IFK Göteborg og AIK møtes til et oppgjør mellom to av Sveriges desidert største klubber.

I Sverige har Per-Mathias blitt Per-Messias igjen. Vi jaktet hemmeligheten

Outdoor recreation, Footwear, Cloud, Sky, Water, Building, Wheel, Rolling

Sandra (36) kjente det først nederst i ryggen. På et kontor på UNN fikk hun den brutale beskjeden

En lekebil ligger gjenglemt på plenen. I oppkjørselen står varebilen familien har kjøpt. Ikke for at de ønsket seg den. Men de trenger den til rullestolen.

I fjor fikk Sandra diagnosen ALS.

Vi var en kompisgjeng som spleisa på et videokamera. I tillegg kunne vi låne gratis utstyr fra Tvibit. Vi fikk tilskudd fra Tvibit filmfond og kunne dra til Japan og lage skifilm. Jeg husker at de første årene søkte jeg alle mulige slags fond og tenkte: Hva er det dere holder på med? Gir meg masse penger!

- Vi kjørte overalt. På fjellet, i gata, vi raila på rekkverk, vi bygde hopp i Bak-Olsen, tok bussen til Kvaløya og var masse i Kroken eller bare rundt i byen

Flash photography, Clothing, Forehead, Nose, Cheek, Chin, Outerwear, Eyebrow, Jaw, Ear

Iris (36) har fylt pappas hus i Tromsdalen med vever. Nå drømmer hun om hjelp til å få dem til Zambia

– Vi skal utvinne fibrene i bananplanten for å veve produkter av det. Råvarene vi er ute etter er et biprodukt i bananproduksjonen.

Les mer av det vi jobber med hver eneste dag, hold deg oppdatert på det skjer i ditt lokalsamfunn, abonner på Nordlys i dag.

Fikk du med deg disse sakene i september?

Tiden. Tikk. Takk. Raser avgårde. Var det ikke nettopp årest varmeste dag? Var det ikke i forrige uke du lå flat ut på stranda i Grøtfjorden og tenkte at sommeren var så vidt begynt og uvanlig varm. Også plutselig en morgen våkner du til kulden som trenger gjennom vinduet og gulvet er kaldt idet du trør i gang dagen. Hvor hadde du egentlig pakket vekk det skjerfet? Og når kom høsten egentlig? Fikk du den med deg før den blåste vekk?

Vi har forståelse for at tiden noen gang springer litt for fort. Derfor har vi samlet opp litt godt lesesstoff til deg fra sepember. Så kan du stoppe tiden litt og dra frem høsten igjen.

September

Hei!

Font