Black, White
Black, White

Vinteren har så vidt sluppet taket og det er på tide med våropprydding for å gjøre plass til vårens planter og nye skudd. Nå er det klart for fjerning av strøsand og gammelt løv på plenen i kombinasjon med fuglesang og vårluft.


ANNONSØRINNHOLD FOR BRABOLIG

5 smarte grep til våroppryddingen


Logo, Font, Text

1. Uteplassen vårklar

Både balkong og terrasse kan på våren ha behov for en omgang med feiekosten. Tøm pottene for visne planter og frisk opp med nye og herlige vårblomster som stemorsblomster, påskeliljer og perlehyasinter. For å få litt volum og størrelse i pottene er buksbomkuler og piletrær fine sammen med vårens blomster. Tørk av utemøblene eller kjøp vårens lekre nyheter. Med puter og pledd blir det mer stilrent, og det er også deilig å ha på kjølige kvelder.


2. Rens i bedet

Rydd vekk løv og klipp bort gamle planterester. Det kan allerede ha begynt å komme litt ugress, så en tidlig opprensing gjør det lettere å hanskes med ugress senere i sesongen. Forbedre jorden med kugjødsel og gjødsle med hagegjødsel.

3. Gressplenen trenger næring

Gressplenen kan se litt trist ut tidlig på våren, men med litt næring og stell blir den snart grønn og fin igjen. Mosen vokser i lavere temperaturer enn gresset, så derfor har den litt forsprang. Ved å rake plenen med en jernrive får gressrøttene luft og mer kraft til å ta opp kampen mot mosen. Gjødsle plenen med hønsegjødsel eller annen gressgjødsel, disse inneholder alle mye nitrogen som gjør plenen grønn og livskraftig.


4. Beskjær trærne tidlig nok

Trær og busker kan beskjæres tidlig på våren, men når de begynner å få knopper og bli grønne er det best å la dem være. Skadde eller visne grener kan klippes bort. Busker som blomstrer tidlig på sesongen beskjæres med fordel etter blomstring. Klipp eller sag bort gamle grener for å friske opp. Gjødsle og forbedre jorden rundt stammer og grener. Sørg for å rense bort ugress og gress nærmest roten så planten får kraft til å utvikles. Bruk hagegjødsel som gir planten alle næringsstoffer den trenger.


5. Rens bort NESTEN alt

Rens bort gamle planterester og løv og hjelp plantene våkne til liv etter vinterhvilen. Med en god hekksaks og annet verktøy er det lett å gjøre det vårfint i hagen og på uteplassen. Litt løv og planterester kan med fordel ligge igjen mellom busker og stauder. Dette råtner og gir jorden næring og struktur. Samle alt du har ryddet i en kurv eller trillebår, og gjør gjerne en liten sortering før du legger det i komposten slik at forråtnelsesprosessen går raskere.


Kilder: plantasjen.no


FLØYLIA

PÅ KONTORET

Liv Elin og Sander jobber i team for å finne de beste løsningene for kundene.

Table, Building, Tableware, Chair, House


Ta vare på hverdagsøyeblikkene


Når hverdagen er hektisk skal det føles befriende å låse opp ytterdøren til sitt eget hjem. For noen er hjemmet et sted hvor man kan senke skuldrene, nyte stillheten og utsikten - kanskje med en kopp kakao foran peisen. For andre er det en utgangspunkt for å gjøre det som skaper trivsel i hverdagen, være mer med venner og familie - ute og i aktivitet.


Uansett hvilket hjem du ønsker og hva som gir deg mening i hverdagen, finner du garantert litt av den i Fløylia. Du har muligheten til å forme din egen drømmebolig, med flotte tilvalgsmuligheter, om du ønsker det. Og med lite vedlikeholdsarbeid, får du ekstra mye tid som kan brukes i nærområdet, i naturen, foran peisen eller på din egen terrasse.

BILDE

Plissé kan gjøre akkurat den jobben du vil at den skal gjøre. Tekstiler med vidt forskjellige egenskaper sammen med stor fleksibilitet i gardinplassering gir deg nettopp det du trenger. Mørklegging, innsynsskjerming eller solskjerming, eller bare en lett filtrering av det skarpeste lyset.

Velger du kompetanse og erfaring er du sikret


Sander Wright Mortensen, som særlig jobber med salg mot borettslag og sameier, oppfordrer tromsøværinger til å velge utsalgssteder som har noen år på baken.


– Vi tilbyr alltid gratis befaring. Dette gjør vi for å legge et godt grunnlag gjennom den tekniske avklaringen, for å inngi trygghet på at man tar det riktige valget, og på at resultatet blir som forventet. Vi har opparbeidet samarbeide med store, trygge leverandører hvor kvalitet går hånd i hånd med pris. Vi er nøkterne i salg og selger ikke inn produkter som kunden ikke trenger, sier Wright-Mortensen, og legger til


– Vi er glade i folk og i vår store kundeportefølje av bedrifts- og næringskunder, offentlige etater og privatpersoner er det plass til mange flere. Vi ønsker å møte kundene der de er, hjemme eller på jobben..

BILDE

Lokale montører: Ferdig monterte screens i Tromsø, gjort av Avskjerming AS

Room, Website, White, Product

Temaet for utgaven


Lørdag 21.november kommer den hittil største utgaven av BRABOLIG. Nå skal vi fordype oss i Tromsø, og få innsikt i alt som har med bolig, hjem og interiør i Ishavsbyen og omegn. 

Vi skal finne ut hva som rører seg på boligmarkedet, hvilke boliger som selges og hvem som flytter inn. Vi skal undersøke hva som ligger ute på markedet av prospekter og få et innblikk i hvordan fremtidens Tromsø blir seende ut. 

Hvordan innreder vi hjemmene våre? Og hvor kjøper vi det vi innreder hjemmene våre med? Vi vil se om tromsøværinger handler mer lokalt enn før pandemien. Hva skjer i byrommet vårt - hva har endret seg siden mars 2020. 

I BRABOLIG skal vi også se nærmere på hvordan vi jobber og ferdes rundt i Nordens Paris. Har interiør fått større fokus på kontoret? Sykler flere til jobb, sommer som vinter - og velger flere el-sykkel? Vi vil også ta temperaturen på bilfronten, og se på hvor stor del av byen vår kjører elbiler. Her skal vi også få greie på hvordan man går frem for å installere el-uttak i eneboligen eller i borettslaget. 

Dette er noen av spørsmålene vi søker svar på i neste utgave av BRABOLIG

Familien er eneste nålevende gruppe i ordenen Phoenicopteriformes, og deres nærmeste nålevende slektninger er trolig lappedykkerne.

Image compare

En artig og nyttig effekt som er tilgjengelig i Vev er et verktøy hvor man kan sammenligne to bilder. Verktøyet heter Image Compare (over) og kan tilføres prosjektet fra Vev Store i venstre meny. Man kan dra nytte av det hvis man ønsker å vise et rom før og etter styling, før og etter bygging på tomt, med og uten farger osv osv. Kun fantasien setter grenser. I innstillinger kan kan velge om man vi ha den animert eller om man kun vil ha mulighet for å skyve på bildet ved å aktiv gjøre det. Denne kan ikke brukes av de som kun har content-inngang, men som administrator og/eller designer.