Black, White


18 minutter kjøring fra Tromsøbrua skal Fagertoppen boligfelt reises, med naturen i ryggen og havet foran nesa. Landskapsarkitektene Lo:Le, som står bak Charlottenlund, skal utvikle uteområde til noe helt unikt.


Det nye boligfeltet ligger plassert på Fagernes i Ramfjorden, med sørvestvendt plassering og fantastiske solforhold fra morgen til kveld. Fagertoppen består av totalt 40 boliger som skal bygges over to byggetrinn. Salgstarten på det første byggetrinnet går i gang 3.desember og megler Jørn Nerdal, eiendomsmegler i Sne Eiendomsmegling beskriver prosjektet som sjelden kost i dagens marked. 


– Fagertoppen symboliserer en start for en ny bydel i Tromsø, på en annen måte enn andre prosjekter vi har vært borti. Det blir litt som Kvaløya før Strand-utbyggingen. Det legges til rette for et helt unikt uteområde som ikke bare kommer til å være tiltrekkende for de som ønsker å bosette seg i boligfeltet, men også for husstander i nærheten. Et sted unge og voksne kommer til å flokke seg, sier Nerdal.


– Når et nytt bomiljø etableres er det særlig viktig at det er gode møteplasser og aktivitetsområder i feltet. Det er med på å skape liv i området og bygger godt naboskap fra starten, sier Bergset. 


ANNONSØRINNHOLD FOR FAGERTOPPEN


Byen utvider seg

Logo, Font, Text

MARIT BERGSET, LANDSKAPSARKITEKT

Når et nytt bomiljø etableres er det særlig viktig at det er gode møteplasser og aktivitetsområder i feltet. Det er med på å skape liv i området og bygger godt naboskap fra starten.

Snapshot, Glasses, Photograph, Eyewear

Yrende barneliv

For mange er Ramfjorden et sted man passerer uten å reflektere over hvor mye dette området har å tilby. Boligfeltet ligger på en sjeldent flott tomt med flotte eksisterende naturkvaliteter. På vinteren tråkkes det skiløyper like bak feltet, kunstgressbanen er rett rundt hjørnet og for toppturentusiaster ligger Tromsdalstinden, Hamperokken og Fagerfjellet i nærheten.


– Plasseringen til Fagertoppen er ganske unik. Jeg har selv vært her en del og gått turer og blitt kjent med Ramfjorden på en helt ny måte. Det er så mange positive sider med å flytte litt ut av bykjernen. For en barnefamilie betyr det et liv uten så mye bilkjøring. Skole og barnehage ligger i umiddelbar nærhet, sier Nerdal.


– Vi har gjort kjøretidsmålinger og ettersom du ikke støter på mye trafikk er det kortere vei hit enn mange av de mer sentrale plasseringene i Tromsø.


UNIKT UTEOMRÅDE

På lekeplassen i vest er det lagt vekt på å ta vare på skog der det var mulig. Her inviteres ungene til å balansere og utfordre motorikken sin mellom trærne.

Mye hus for pengene


Boligene på Fagertoppen er designet med tanke på å skape gode og effektive planløsninger som er praktiske for barnefamilier. Store vindusflater og ekstra takhøyde skaper store og luftige rom. Arkitekt Niels Qvortrup ønsker spesielt å trekke frem terrassene.

– Terrassene inviterer beboeren ut og bidrar dermed til å bringe den flotte naturen nærmere. I tillegg har det også vært viktig å designe boliger som er relativt vedlikeholdsfri, slik at man i stedet kan bruke tid på familien og den flotte naturen rett utenfor døren, sier Qvortrup.

Husene er i høy grad designet for barnefamilier, med de behov dette fører med seg. Blant annet er det som hovedregel flere bad per boenhet og størrelsen på badene er generøse, helt opp til 8 kvadratmeter. Det er også rikelig med boder og oppbevaringsplass for den aktive familien.

FOR BARNEFAMILIEN

Mellom boligene er det lagt til rette for lek og familiekos.

Salgstart torsdag 3. desember


– Boligene på Fagertoppen er priset gunstig sammenlignet med lignende boliger i byen, her har utbygger hatt et ønske om å gi mye hus for pengene og hatt fokus på å utvikle et attraktivt uteområde, sier Nerdal og avslutter.

– Nå gleder vi oss til å vise interessenter hva dette flotte boligfeltet har å by på 3. desember. Vi oppfordrer de som er interessert til å registrere seg på nettsiden før salgsstart. Da vil de få mulighet til å låse seg før vi går ut i markedet.

Room, Website, White, Product

Temaet for utgaven


Lørdag 21.november kommer den hittil største utgaven av BRABOLIG. Nå skal vi fordype oss i Tromsø, og få innsikt i alt som har med bolig, hjem og interiør i Ishavsbyen og omegn. 

Vi skal finne ut hva som rører seg på boligmarkedet, hvilke boliger som selges og hvem som flytter inn. Vi skal undersøke hva som ligger ute på markedet av prospekter og få et innblikk i hvordan fremtidens Tromsø blir seende ut. 

Hvordan innreder vi hjemmene våre? Og hvor kjøper vi det vi innreder hjemmene våre med? Vi vil se om tromsøværinger handler mer lokalt enn før pandemien. Hva skjer i byrommet vårt - hva har endret seg siden mars 2020. 

I BRABOLIG skal vi også se nærmere på hvordan vi jobber og ferdes rundt i Nordens Paris. Har interiør fått større fokus på kontoret? Sykler flere til jobb, sommer som vinter - og velger flere el-sykkel? Vi vil også ta temperaturen på bilfronten, og se på hvor stor del av byen vår kjører elbiler. Her skal vi også få greie på hvordan man går frem for å installere el-uttak i eneboligen eller i borettslaget. 

Dette er noen av spørsmålene vi søker svar på i neste utgave av BRABOLIG

Familien er eneste nålevende gruppe i ordenen Phoenicopteriformes, og deres nærmeste nålevende slektninger er trolig lappedykkerne.

Image compare

En artig og nyttig effekt som er tilgjengelig i Vev er et verktøy hvor man kan sammenligne to bilder. Verktøyet heter Image Compare (over) og kan tilføres prosjektet fra Vev Store i venstre meny. Man kan dra nytte av det hvis man ønsker å vise et rom før og etter styling, før og etter bygging på tomt, med og uten farger osv osv. Kun fantasien setter grenser. I innstillinger kan kan velge om man vi ha den animert eller om man kun vil ha mulighet for å skyve på bildet ved å aktiv gjøre det. Denne kan ikke brukes av de som kun har content-inngang, men som administrator og/eller designer.