Black, White


2020 er året som havner i historiebøkene. Alt ble snudd på hodet. For oss. I Ishavsbyen vår. I Norge. For en hel verden.


Byen vår

TEKST: Marianne Berg Johnsen

Vi har tatt stilling til usikkerhet i hverdagen. Fysisk avstand fra hverandre og omsorg går nå hånd i hånd. Næringslivet og livsverk som ligger langs gatene våre står nå overfor et utfordrende veiskille. Og det er viktigere enn noensinne å handle lokalt. Ikke bare til julegavene under treet men å være bevisst som beslutningstakere å bruke de lokale kreftene vi har.

Vi må bry oss om hverandre og verne om byen og landsdelen vår. Valgene vi tar betyr noe for oss i hverdagen. Vi må bevare det vi har skapt. I Nord.


Denne utgaven handler om Tromsø, og om det som berører oss her oppe. Kortreiste boliger, #handlelokalt, snømåkking, innsyn i mørketiden, hvilke boligprosjekter som finnes rundt tromsøsvingen og hvordan vi kan skåne strømregningen når temperaturen synker.


God lesing

Room, Website, White, Product

Temaet for utgaven


Lørdag 21.november kommer den hittil største utgaven av BRABOLIG. Nå skal vi fordype oss i Tromsø, og få innsikt i alt som har med bolig, hjem og interiør i Ishavsbyen og omegn. 

Vi skal finne ut hva som rører seg på boligmarkedet, hvilke boliger som selges og hvem som flytter inn. Vi skal undersøke hva som ligger ute på markedet av prospekter og få et innblikk i hvordan fremtidens Tromsø blir seende ut. 

Hvordan innreder vi hjemmene våre? Og hvor kjøper vi det vi innreder hjemmene våre med? Vi vil se om tromsøværinger handler mer lokalt enn før pandemien. Hva skjer i byrommet vårt - hva har endret seg siden mars 2020. 

I BRABOLIG skal vi også se nærmere på hvordan vi jobber og ferdes rundt i Nordens Paris. Har interiør fått større fokus på kontoret? Sykler flere til jobb, sommer som vinter - og velger flere el-sykkel? Vi vil også ta temperaturen på bilfronten, og se på hvor stor del av byen vår kjører elbiler. Her skal vi også få greie på hvordan man går frem for å installere el-uttak i eneboligen eller i borettslaget. 

Dette er noen av spørsmålene vi søker svar på i neste utgave av BRABOLIG

Familien er eneste nålevende gruppe i ordenen Phoenicopteriformes, og deres nærmeste nålevende slektninger er trolig lappedykkerne.

Image compare

En artig og nyttig effekt som er tilgjengelig i Vev er et verktøy hvor man kan sammenligne to bilder. Verktøyet heter Image Compare (over) og kan tilføres prosjektet fra Vev Store i venstre meny. Man kan dra nytte av det hvis man ønsker å vise et rom før og etter styling, før og etter bygging på tomt, med og uten farger osv osv. Kun fantasien setter grenser. I innstillinger kan kan velge om man vi ha den animert eller om man kun vil ha mulighet for å skyve på bildet ved å aktiv gjøre det. Denne kan ikke brukes av de som kun har content-inngang, men som administrator og/eller designer.