Black, White
MEGLER Robin Cornelius Lund fra SNE Eiendomsmegling AS. FOTO: Kristoffer Lorentzen

Etter annerledesåret 2020 opplyser boligselgere flest at trygghet er det viktigste kriteriet for valg av megler. Det er en utfordring Robin og resten av eiendomsmeglerne i SNE Eiendomsmegling AS tar på strak arm.

– Jeg vil bare ha sagt det at mamma er fra Kaldfjorden. Så jeg føler meg som en nordlending selv som det ikke høres sånn ut, ler Robin Cornelius Lund på vaskeekte østlandsdialekt.


Eiendomsmegleren har en pause mellom befaringer, og rekker en kopp kaffe i de stilfulle lokalene til SNE i Storgata. Her legger Robin og kollegaene igjen flerfoldige timer – ofte av egen fritid – for å hjelpe kundene sine å lykkes på boligmarkedet.


– Jeg håper og tror at de som bruker oss gjør det fordi de ser på oss som gode håndverkere. At man velger SNE fordi man vil bruke noen som tar seg tid til å gjøre jobben nøye og riktig, reflekterer han.

Godt håndverk er hovedfokuset

Rectangle, Font

STØTTESPILLERE

Thea og Ruben i Eiendomsmegler 1 har rådene til deg som skal selge bolig. Og de hjelper gjerne til i prosessen.

Room, Furniture

Sne holder til i moderne lokaler i Storgata. FOTO: Kristoffer Lorentzen

Viktig forvaltning


Yrkesstoltheten skinner igjennom hos eiendomsmegleren. Det gjør også ansvarsfølelsen overfor boligselgerne som gir ham tillit.


– Vi skal forvalte det kjæreste de eier. Det er viktig at man ikke blir en maskin og glemmer det menneskelige aspektet i et salg.


Fokuset på å være en god samarbeidspartner for kunden forklarer hvorfor populariteten til SNE øker i takt med at boligselgere har større fokus på et trygt og ordentlig oppgjør.


– En god megler er en person som skaper tillit til alle parter i handelen.
Jeg skal være en fagperson som er ærlig og spiller deg god, ikke en som alltid sier det du vil høre.

Megler Robin Cornelius Lund. Foto: Kristoffer Lorentzen

Relasjonsbygger


SNE er byens største lokaleide meglerfirma. Akkurat det tenker ikke Robin så mye over når han drar på jobb om morgenen.


– For oss er det ikke et mål å være størst. Vi skal skape gode, nære og tilpassede salgsprosesser for våre kunder. Mye av samfunnet rundt oss går veldig fort og mye er automatisert, det er som om vi blir sluset igjennom det meste. Sånn vil ikke vi at salg av hjemmet ditt skal være.


Han understreker viktigheten av å ta hensyn til kunders individuelle behov og ta seg tid til å bli kjent med personene bak boligsalget.


– Det er ofte livssituasjonen som bestemmer at man skal selge bolig. Det kan være hyggelige anledninger, kjæresteparet som tar steget og flytter sammen eller familien som skal gå over i noe større fordi de venter et nytt medlem. Eller triste situasjoner, som dødsfall og samlivsbrudd.


Målet til Lund er å få mest mulig ut av salget for de han jobber for. Og at relasjonen mellom megler og selger er så god at man kan slå av en prat når man møtes på butikken.


– Det mest givende med denne jobben er at man har en positiv innvirkning
i livene til folk, og det er den største motivasjonsfaktoren man kan ha, avslutter Robin med et smil.

FOTO: Sikt Bolig

Skap en lun og fin stemning i hjemmet når det skal tas bilder av leiligheten.


Meglernes 7 tips til deg som skal selge bolig:


1. Rydd og pakk ned

Alle personlige gjenstander og eiendeler som ikke tilfører boligen noe skal ryddes bort. Bruk anledningen til å begynne pakkingen til man skal flytte ut.

2. Gjør det rent og støvfritt

Vaskingen bør skje i god tid før fotografering, slik at gulv, vinduer og overflater rekker å tørke. Før visning bør det være gjort en skikkelig rundvask, spesielt på bad.  

3. Skap nøytrale rom

Gjør rommene så nøytrale som mulig, og la det være opp til visningsdeltakerne å se for seg hva rommet kan brukes til. Rommene skal føles koselige, lune og innbydende.

4. Ta frem verktøykassa

Fiks småfeil og gjør «siste finish» på boligen. Det skal ikke være en totalrenovering, men for eksempel sparkling og maling om det er mye skader og hull i veggene, og å legge lister som mangler.

5. Husk de små detaljene

Nye stearinlys i lysestakene, rene håndklær på badet og et pledd på sengekanten, er fine detaljer som hjelper på førsteinntrykk og stemningen i boligen. Om hjemmet har smarte løsninger og gjemte oppbevaringsplasser - er det lurt å fremheve disse.

6. Ikke glem uteområdet 

Vis kjøpere hvordan man kan nyte uteområdet. Sett ut møbler dersom du har det og bruk planter og blomster til å skape god atmosfære. Bor man nært lysløype eller skianlegg kan man la skiene være synlige for å påpeke denne muligheten. 

7. Henvend deg til målgruppen

Tenk over hvem boligen passer for, og innred boligen deretter – passer den best for eldre, småbarnsfamilier eller unge par? Det kan ha betydning for hvordan det er lurt å vise fram rommene. 

Room, Website, White, Product

Temaet for utgaven


Lørdag 21.november kommer den hittil største utgaven av BRABOLIG. Nå skal vi fordype oss i Tromsø, og få innsikt i alt som har med bolig, hjem og interiør i Ishavsbyen og omegn. 

Vi skal finne ut hva som rører seg på boligmarkedet, hvilke boliger som selges og hvem som flytter inn. Vi skal undersøke hva som ligger ute på markedet av prospekter og få et innblikk i hvordan fremtidens Tromsø blir seende ut. 

Hvordan innreder vi hjemmene våre? Og hvor kjøper vi det vi innreder hjemmene våre med? Vi vil se om tromsøværinger handler mer lokalt enn før pandemien. Hva skjer i byrommet vårt - hva har endret seg siden mars 2020. 

I BRABOLIG skal vi også se nærmere på hvordan vi jobber og ferdes rundt i Nordens Paris. Har interiør fått større fokus på kontoret? Sykler flere til jobb, sommer som vinter - og velger flere el-sykkel? Vi vil også ta temperaturen på bilfronten, og se på hvor stor del av byen vår kjører elbiler. Her skal vi også få greie på hvordan man går frem for å installere el-uttak i eneboligen eller i borettslaget. 

Dette er noen av spørsmålene vi søker svar på i neste utgave av BRABOLIG

Familien er eneste nålevende gruppe i ordenen Phoenicopteriformes, og deres nærmeste nålevende slektninger er trolig lappedykkerne.

Image compare

En artig og nyttig effekt som er tilgjengelig i Vev er et verktøy hvor man kan sammenligne to bilder. Verktøyet heter Image Compare (over) og kan tilføres prosjektet fra Vev Store i venstre meny. Man kan dra nytte av det hvis man ønsker å vise et rom før og etter styling, før og etter bygging på tomt, med og uten farger osv osv. Kun fantasien setter grenser. I innstillinger kan kan velge om man vi ha den animert eller om man kun vil ha mulighet for å skyve på bildet ved å aktiv gjøre det. Denne kan ikke brukes av de som kun har content-inngang, men som administrator og/eller designer.

HVA ER BRABOLIG?