Black, White

Oppdag Tromsø utendørs

TEKST: Jon-Kristian Keinänen & Marianne Berg Johnsen

Her er 20 tips til aktiviteter du kan gjøre og steder du kan oppsøke utendørs.

Vi er på god vei inn i mørketiden, en lang og kald vinter ligger foran oss og vinterdepresjon dukker stadig opp i samtaleemnene våre. Men visste du at den amerikanske doktor-gradsstudent Kari Leibowitz tilbrakte nesten et år i Tromsø for å studere fenomenet vinterdepresjon? Hun kom over en studie som var utført på nesten 9000 tromsø-væringer der studien fastslo at vi ikke var så påvirket mentalt av den mørke vinteren. Hun mener forklaringen er at vi vet hvordan vi skal kose oss i mørketida.

Tromsøya


1.

Turstien rundt Sydspissen
Det perfekte stedet å se sola når den vender tilbake og nordlyset.


2.

Bukta
Her er det supert for store og små, på dag- og kveldstid. Du finner bålplass og tuftepark. En veldig fin plass å oppleve nordlyset da det ikke er opplyst.


3.

Folkeparken
Akebakke for hele familien.


4.

Bak-Olsen
Her er det gapahuk, den magiske eventyrskogen og skitrekk for barna.


5.

Lysløypa
10,5 km på langs og skiløypene tråkkes fra tidlig morgen.


6.

Charlottenlund
Tuftepark. Skøytebane. Akebakke. Bålplass. Nytt i år! 5 nye rails til ski/snowboard.


7.

Prestvannet
Det er 1,7 km rundt Prestvannet. Og når vannet fryser til er det bare å finne frem skøytene. Her finnes det mange stier. Ta med kakao eller kaffe og se nordlyset.


8.

Ekornåsen og Doktordalåsen
Dette er en skjult perle med stier og furuskog.

9.

Grønnåsen og skihytta
Et nettverk av stier. Her kan man vintersykle med fatbike.


10.

Langvannet/Rundvannet
Her finner du gapahuk og skøytebane.


11.

Varden 159 moh.
Fine turstier og kanskje Tromsøs fineste skiløype? Her kan du gå helt til nordspissen av Tromsøya.


12.

Hamnafjæra
Naust og sitteplasser.


13.

Strandpromenaden fra Tromsøbrua
Her kan du starte turen med å kjøpe ferskt bakverk og kaffe fra Vervet sitt nye bakeri og gå hele veien til Bukta. Langs boligfeltet på Strandkanten, til Bjerkaker sjøpark og ut til sydspissen.

Tromsdalen


14.

Gutta på skauen
Her er det rigget for bålkos, gapahuk i flertall og fin akebakke for store og små.


15.

Lysløypa
Fantastisk løypenett. Perfekt sted å se nordlyset da det er helt mørkt.


16.

Sherpatrappa
Helårsdestinasjonen med vakker utsikt over Tromsø som belønning.


Lunheim


17.

Tomasjordnes fjæra


Kroken


18.

Tromsø Alpinpark. Nytt av året: rails.


Kvaløya

19.

Lysløype


20.

Toppturer som Rødtinden og Akselkollen.


Hot tips!
Sjekk ut skisporet.no her kan du følge tråkkemaskinen live. Se hvordan været er
på akkurat den plassen du tenker å ta turen til.

Kilde: Henrik Romsaas/Tromsø kommune og forskning.no

PÅ KONTORET

Liv Elin og Sander jobber i team for å finne de beste løsningene for kundene.

Velger du kompetanse og erfaring er du sikret


Sander Wright Mortensen, som særlig jobber med salg mot borettslag og sameier, oppfordrer tromsøværinger til å velge utsalgssteder som har noen år på baken.


– Vi tilbyr alltid gratis befaring. Dette gjør vi for å legge et godt grunnlag gjennom den tekniske avklaringen, for å inngi trygghet på at man tar det riktige valget, og på at resultatet blir som forventet. Vi har opparbeidet samarbeide med store, trygge leverandører hvor kvalitet går hånd i hånd med pris. Vi er nøkterne i salg og selger ikke inn produkter som kunden ikke trenger, sier Wright-Mortensen, og legger til


– Vi er glade i folk og i vår store kundeportefølje av bedrifts- og næringskunder, offentlige etater og privatpersoner er det plass til mange flere. Vi ønsker å møte kundene der de er, hjemme eller på jobben..

BILDE

Lokale montører: Ferdig monterte screens i Tromsø, gjort av Avskjerming AS

Room, Website, White, Product

Temaet for utgaven


Lørdag 21.november kommer den hittil største utgaven av BRABOLIG. Nå skal vi fordype oss i Tromsø, og få innsikt i alt som har med bolig, hjem og interiør i Ishavsbyen og omegn. 

Vi skal finne ut hva som rører seg på boligmarkedet, hvilke boliger som selges og hvem som flytter inn. Vi skal undersøke hva som ligger ute på markedet av prospekter og få et innblikk i hvordan fremtidens Tromsø blir seende ut. 

Hvordan innreder vi hjemmene våre? Og hvor kjøper vi det vi innreder hjemmene våre med? Vi vil se om tromsøværinger handler mer lokalt enn før pandemien. Hva skjer i byrommet vårt - hva har endret seg siden mars 2020. 

I BRABOLIG skal vi også se nærmere på hvordan vi jobber og ferdes rundt i Nordens Paris. Har interiør fått større fokus på kontoret? Sykler flere til jobb, sommer som vinter - og velger flere el-sykkel? Vi vil også ta temperaturen på bilfronten, og se på hvor stor del av byen vår kjører elbiler. Her skal vi også få greie på hvordan man går frem for å installere el-uttak i eneboligen eller i borettslaget. 

Dette er noen av spørsmålene vi søker svar på i neste utgave av BRABOLIG

Familien er eneste nålevende gruppe i ordenen Phoenicopteriformes, og deres nærmeste nålevende slektninger er trolig lappedykkerne.

Image compare

En artig og nyttig effekt som er tilgjengelig i Vev er et verktøy hvor man kan sammenligne to bilder. Verktøyet heter Image Compare (over) og kan tilføres prosjektet fra Vev Store i venstre meny. Man kan dra nytte av det hvis man ønsker å vise et rom før og etter styling, før og etter bygging på tomt, med og uten farger osv osv. Kun fantasien setter grenser. I innstillinger kan kan velge om man vi ha den animert eller om man kun vil ha mulighet for å skyve på bildet ved å aktiv gjøre det. Denne kan ikke brukes av de som kun har content-inngang, men som administrator og/eller designer.