Black, White

#Handlelokalt

TEKST: Marianne Berg Johnsen

Daglig leder for Tromsø sentrum, Shilan Ghadani snakker varmt om den innsatsen som er lagt ned hos hver enkelt butikk i Tromsø sentrum, spesielt i år 2020. Pandemien har krevd en digital endring og omstilling for de aller fleste. Den utfordringen har de tatt på strak arm.

BILDE: Magy Media

PÅ KONTORET

Liv Elin og Sander jobber i team for å finne de beste løsningene for kundene.


– Det positive oppi det hele er at 2020 har rustet oss mot pandemien og ikke minst mot netthandel som NHO spår vil ha 30 prosent økning i 2021. Butikkene har vært tvunget til å være kreative og finne nye måter for kundene å handle på, sier Shilan og legger til:


– Husfliden som aldri hadde gjort noe lignende før kjørte direktesending på Facebook, med blant annet tips til hvordan du bør vaske bunadskjorta. Det var flere tusen som så på, og svært mange har fått eller er i gang med oppstart av nettbutikk.


Levering rett hjem, samme dag


Tromsø sentrum opplever at tromsøværingene er opptatt av å handle lokalt, kanskje nå, ennå mer enn før. Til tross for en tøff start på året var økningen for andre kvartal på hele 27 prosent i gjennomsnitt på tvers av bransjene. Kanskje innser vi at om sentrum skal bestå må vi ta aktive valg om hvor vi legger igjen pengene. Og for de som ikke har mulighet til å besøke butikkene fysisk finner du mange på nett eller bare en telefonsamtale unna.


– Vi heiv oss rundt i mars og fikk til en avtale med Trobud. Den går ut på at man kan handle på nett eller over telefon og få varene hjem samme dag for hundre kroner. Da vi fikk denne avtalen på plass ga det butikkene muligheten til å opprettholde driften i større grad, i tillegg til at Trobud fikk tre ansatte som var permitterte tilbake i jobb, smiler Ghadani.

Velger du kompetanse og erfaring er du sikret


Sander Wright Mortensen, som særlig jobber med salg mot borettslag og sameier, oppfordrer tromsøværinger til å velge utsalgssteder som har noen år på baken.


– Vi tilbyr alltid gratis befaring. Dette gjør vi for å legge et godt grunnlag gjennom den tekniske avklaringen, for å inngi trygghet på at man tar det riktige valget, og på at resultatet blir som forventet. Vi har opparbeidet samarbeide med store, trygge leverandører hvor kvalitet går hånd i hånd med pris. Vi er nøkterne i salg og selger ikke inn produkter som kunden ikke trenger, sier Wright-Mortensen, og legger til


– Vi er glade i folk og i vår store kundeportefølje av bedrifts- og næringskunder, offentlige etater og privatpersoner er det plass til mange flere. Vi ønsker å møte kundene der de er, hjemme eller på jobben..

LEVERING HJEM TIL JUL

BILDE

Lokale montører: Ferdig monterte screens i Tromsø, gjort av Avskjerming AS

Bredt sortiment


Sentrumslederen oppfordrer tromsøværinger til å sjekke sin lokale leverandør dersom man ønsker et spesifikt produkt eller muligheten for å handle hjemmefra når behovet for det er tilstede. For sortimentet og bredden av ulike interiørprodukter er stort nok til å dekke de fleste behov.


– Vet du, vaskemaskin er det eneste du ikke får tak i, i Tromsø sentrum. Og det er faktisk helt ok, vi skal være fornøyde med at vi har et så bredt tilbud
i sentrum. Det er jo helt fantastisk at vi har to møbelforretninger midt i byen. Hos Haakon og Kiil/ Slettvoll knuser myten om at man ikke kan drive sentrumshandel uten bil, avslutter Ghadani.

Room, Website, White, Product

Temaet for utgaven


Lørdag 21.november kommer den hittil største utgaven av BRABOLIG. Nå skal vi fordype oss i Tromsø, og få innsikt i alt som har med bolig, hjem og interiør i Ishavsbyen og omegn. 

Vi skal finne ut hva som rører seg på boligmarkedet, hvilke boliger som selges og hvem som flytter inn. Vi skal undersøke hva som ligger ute på markedet av prospekter og få et innblikk i hvordan fremtidens Tromsø blir seende ut. 

Hvordan innreder vi hjemmene våre? Og hvor kjøper vi det vi innreder hjemmene våre med? Vi vil se om tromsøværinger handler mer lokalt enn før pandemien. Hva skjer i byrommet vårt - hva har endret seg siden mars 2020. 

I BRABOLIG skal vi også se nærmere på hvordan vi jobber og ferdes rundt i Nordens Paris. Har interiør fått større fokus på kontoret? Sykler flere til jobb, sommer som vinter - og velger flere el-sykkel? Vi vil også ta temperaturen på bilfronten, og se på hvor stor del av byen vår kjører elbiler. Her skal vi også få greie på hvordan man går frem for å installere el-uttak i eneboligen eller i borettslaget. 

Dette er noen av spørsmålene vi søker svar på i neste utgave av BRABOLIG

Familien er eneste nålevende gruppe i ordenen Phoenicopteriformes, og deres nærmeste nålevende slektninger er trolig lappedykkerne.

Image compare

En artig og nyttig effekt som er tilgjengelig i Vev er et verktøy hvor man kan sammenligne to bilder. Verktøyet heter Image Compare (over) og kan tilføres prosjektet fra Vev Store i venstre meny. Man kan dra nytte av det hvis man ønsker å vise et rom før og etter styling, før og etter bygging på tomt, med og uten farger osv osv. Kun fantasien setter grenser. I innstillinger kan kan velge om man vi ha den animert eller om man kun vil ha mulighet for å skyve på bildet ved å aktiv gjøre det. Denne kan ikke brukes av de som kun har content-inngang, men som administrator og/eller designer.