Black, White

Godt team montøren Stein Åge Hansen og prosjektleder Stian W.Andreassen utenfor et pågående prosjekt. FOTO: Ole Åsheim

El-partner er totalleverandør av elektriske installasjoner i Tromsø. Slik gjør de byens hjem smartere og bedre belyst.

– Det har åpnet seg opp vanvittig mange muligheter i vår bransje sammenlignet med for bare noen få år siden. Det er ikke tvil om at fremtiden er elektrisk, innleder Roy-Helge Larsen, daglig leder og installatør i El-partner.


El-produkter krever mindre energi enn før, og når 95 prosent av kraftproduksjonen i Norge er «ren energi» på grunn av vannkraft står påstanden til Larsen fjellstøtt. Samtidig har det åpnet seg opp en helt ny verden når det kommer til styring og funksjonalitet av elektrisiteten i hjemmet. Larsen tror dette spiller en stor rolle
når mange tromsøværinger nå velger å oppgradere hus og hytter gjennom bedre belysning, smarthusløsninger, automasjon og fjernstyring. Han ser også andre trender som gjør seg gjeldende i året som kommer.


– Jeg tror designet på utstyret vi monterer er noe som kommer til å få mye større fokus. En stikkontakt er ikke lenger bare en stikkontakt. Nå er det et hav av muligheter innenfor brytere, farger, design og utførelse. Det er med på å skape helheten i hjemmet, forklarer han.


ANNONSØRINNHOLD FOR EL-PARTNER

Fremtiden er elektrisk

Blue, Azure, Rectangle, Font, Flag, Sky, Aqua

OVERSIKTLIG

Styr alt av elektronikk fra en app.

Rectangle

Smart styring av din bolig


Tenk deg å kunne plukke opp mobilen for å sjekke energiforbruket, se bilder
fra sikkerhetskameraer i sanntid eller kontrollere at komfyren er slått av? Det er noen av løsningene El-partner tilbyr til fremtidsrettede husstander.


– Elektrofaget er i stadig utvikling og vi har sett nytten av å bygge kompetanse innenfor smarthus, forklarer prosjektleder Stian Wiggen Andreassen.


Andreassen og kollegaene leverer xComfort smarthusløsning fra Eaton, hvor du kan betjene et nesten hvilket som helst elektronisk utstyr ved hjelp av trådløse brytere og smarttelefon-app.


– Med så gode leverandører i ryggen, er vi sikre på at vi kan tilby fremtidsrettede og
gode løsninger, understreker prosjektlederen.


Løsningen fra Eaton integreres i det elektriske anlegget i huset og gir huset smartere funksjoner, større sikkerhet og økt komfort. Systemet kan brukes til alt fra å fornye eksisterende installasjon, til påbygg, rehabilitering og oppussing så vel som til komplette nye installasjoner.FOTO: Eaton

Fremhev detaljer og linjer


Det er ikke så mye som skal til for å skape et spennende uttrykk i hjemmet – belysning du velger kan være utslagsgivende. Riktig lys i hjemmet gir energi, trivsel og overskudd.


– Det blir mer effektbelysning i husene fremover. Tradisjonelt har det vært en lampe i taket, mens fremtiden er LED- profiler, hvor man for eksempel sparkler og legger gipshimlinger for å få de rette, tøffe effektene. Det har vi veldig stor tro på, forklarer Larsen entusiastisk.Effektbelysning LED-striper på kjøkken gir godt lys samtidig som det gir en spennende effekt.

Godt lys Roy-Helge Larsen monterer LED-stripe i garasjetaket. FOTO: Ole Åsheim

Med produkter fra leverandøren Lyskomponenter er mulighetene mange. Kombinasjonen av LED-striper med riktig fargetemperatur og forskjellige typer downlights kan gi fantastiske resultater. LED-striper blir gjerne brukt som grunnbelysning, indirekte belysning og i nisjer. Bruk av downlights for å
dele rommet inn i soner, for å skape effektbelysning og kontraster.


Man kan også benytte LED-striper på fasaden for å fremheve linjer eller detaljer.


– Vi bor jo i Nord-Norge og spesielt i mørketiden merker vi hvor viktig og nødvendig rett utendørs belysning er. Butikker og bygg med effektbelysning for å fremheve fasade gjør at bygget kommer til sin rett. Men også i private hjem er belysning på boligen effektfullt. Det kan være for å fremheve arkitektur, opplyse hage, eller innkjørsel og garasjeport, sier Stian.Room, Website, White, Product

Temaet for utgaven


Lørdag 21.november kommer den hittil største utgaven av BRABOLIG. Nå skal vi fordype oss i Tromsø, og få innsikt i alt som har med bolig, hjem og interiør i Ishavsbyen og omegn. 

Vi skal finne ut hva som rører seg på boligmarkedet, hvilke boliger som selges og hvem som flytter inn. Vi skal undersøke hva som ligger ute på markedet av prospekter og få et innblikk i hvordan fremtidens Tromsø blir seende ut. 

Hvordan innreder vi hjemmene våre? Og hvor kjøper vi det vi innreder hjemmene våre med? Vi vil se om tromsøværinger handler mer lokalt enn før pandemien. Hva skjer i byrommet vårt - hva har endret seg siden mars 2020. 

I BRABOLIG skal vi også se nærmere på hvordan vi jobber og ferdes rundt i Nordens Paris. Har interiør fått større fokus på kontoret? Sykler flere til jobb, sommer som vinter - og velger flere el-sykkel? Vi vil også ta temperaturen på bilfronten, og se på hvor stor del av byen vår kjører elbiler. Her skal vi også få greie på hvordan man går frem for å installere el-uttak i eneboligen eller i borettslaget. 

Dette er noen av spørsmålene vi søker svar på i neste utgave av BRABOLIG

Familien er eneste nålevende gruppe i ordenen Phoenicopteriformes, og deres nærmeste nålevende slektninger er trolig lappedykkerne.

Image compare

En artig og nyttig effekt som er tilgjengelig i Vev er et verktøy hvor man kan sammenligne to bilder. Verktøyet heter Image Compare (over) og kan tilføres prosjektet fra Vev Store i venstre meny. Man kan dra nytte av det hvis man ønsker å vise et rom før og etter styling, før og etter bygging på tomt, med og uten farger osv osv. Kun fantasien setter grenser. I innstillinger kan kan velge om man vi ha den animert eller om man kun vil ha mulighet for å skyve på bildet ved å aktiv gjøre det. Denne kan ikke brukes av de som kun har content-inngang, men som administrator og/eller designer.

HVA ER BRABOLIG?