Black, White

FOTO: Sikt Bolig

Skal du selge bolig? Da er det smart å starte tidlig. Godt forarbeid og enkle grep kan gjøre boligen din mer attraktiv for potensielle kjøpere.

Å selge bolig er en svært spennende og tidvis krevende prosess. Kommer man tidlig i gang med planleggingen kan det være utslagsgivende for resultatet av salget. Det forklarer Ruben Karlsen Olsen og Thea Langsether som er eiendomsmeglere EiendomsMegler 1.

– En godt planlagt salgsprosess legger grunnlaget for et godt salg. Jo tidligere en boligselger begynner å samarbeide med megler, jo bedre vil man kunne planlegge prosessen, sier Ruben og får støtte av Thea:


– Får vi oppdraget tidlig, kan vi forberede potensielle kjøpere og interessenter før den kommer på markedet. Slik opparbeider man interesse, og sørger for å få enda flere interessenter når selve salget starter.


Deres fremste tips til boligselgere er å gi seg selv tid til å kunne være grundig i alle ledd av salgsprosessen. Vurderer du å legge ut boligen din for salg i løpet av de neste par årene kan det faktisk være lurt å ta en uforpliktende prat med megler allerede nå.


-Vi vil alltid kunne gi gode råd og veiledninger til boligselger, slik at prosessen blir så optimal som mulig. Noen ganger kan det lønne seg med oppussing og andre grep på boligen, og da er det viktig å komme i gang med arbeidet i god tid før man skal ut i markedet, fortsetter hun.

ANNONSØRINNHOLD FOR EIENDOMSMEGLER 1

Ekspertenes råd til deg som vil lykkes med boligsalget

Logo, Font, Text

STØTTESPILLERE

Thea og Ruben i Eiendomsmegler 1 har rådene til deg som skal selge bolig. Og de hjelper gjerne til i prosessen.

Room, Furniture

FOTO: Sikt Bolig

Samarbeidspartnere


Riktig valg av megler er avgjørende for selgers opplevelse av salgsprosessen og for selve resultatet av salget. Meglerne i EiendomsMegler 1 er opptatt av god dialog med selger.


– Selger skal føle seg ivaretatt. Salgsprosessen kan gå veldig fort når man først er i gang. Det å ta seg tid i forkant til å forklare hvordan ting fungerer steg for steg er veldig viktig, sier Thea og forklarer at relasjonen ikke bare trenger å omhandle salget:


– De som selger bolig skal ofte kjøpe seg nytt hjem, og vi er i gjerne rådgiver på kjøpersiden også.


Når man har valgt megler vurderer man sammen se hva som må gjøres for å klargjøre boligen for markedet.


– Ofte kan det være lurt å flikke, male og gjøre andre endringer før boligen skal selges. Som for eksempel å sette på den der gulvlista du alltid har utsatt. Her kan megler være en god rådgiver og støttespiller, understreker Ruben.

FOTO: Sikt bolig

Toppleiligheten på Solseilet ligger ute for salg. En unik mulighet på taket av Tromsø.

Presentasjon av bolig


Gode bilder og video av boligen sammen med et godt gjennomarbeidet prospekt og god salgsannonse er avgjørende for å friste potensielle kjøpere til å delta på visning og til å legge inn bud på boligen din.

– Folk ser på bilder og på videoen, og selvfølgelig og på prisen, og det er det som gjør at de klikker seg inn på din annonse, slår Thea fast.

Da må bildene være attraktive.

– Her er «less is more» en god tommelfingerregel. I sitt eget hjem har en ofte personlige eiendeler og bilder for å gjøre det hjemmekoselig, men det er viktig å huske på at du ikke selger hjemmet ditt, men boligen din, forklarer Ruben.

Potensielle kjøpere skal nemlig kunne se for seg sine egne ting og sitt eget liv i boligen når man presenterer den på bilder og videovisning.

FOTO: Sikt Bolig

Skap en lun og fin stemning i hjemmet når det skal tas bilder av leiligheten.


Meglernes 7 tips til deg som skal selge bolig:


1. Rydd og pakk ned

Alle personlige gjenstander og eiendeler som ikke tilfører boligen noe skal ryddes bort. Bruk anledningen til å begynne pakkingen til man skal flytte ut.

2. Gjør det rent og støvfritt

Vaskingen bør skje i god tid før fotografering, slik at gulv, vinduer og overflater rekker å tørke. Før visning bør det være gjort en skikkelig rundvask, spesielt på bad.  

3. Skap nøytrale rom

Gjør rommene så nøytrale som mulig, og la det være opp til visningsdeltakerne å se for seg hva rommet kan brukes til. Rommene skal føles koselige, lune og innbydende.

4. Ta frem verktøykassa

Fiks småfeil og gjør «siste finish» på boligen. Det skal ikke være en totalrenovering, men for eksempel sparkling og maling om det er mye skader og hull i veggene, og å legge lister som mangler.

5. Husk de små detaljene

Nye stearinlys i lysestakene, rene håndklær på badet og et pledd på sengekanten, er fine detaljer som hjelper på førsteinntrykk og stemningen i boligen. Om hjemmet har smarte løsninger og gjemte oppbevaringsplasser - er det lurt å fremheve disse.

6. Ikke glem uteområdet 

Vis kjøpere hvordan man kan nyte uteområdet. Sett ut møbler dersom du har det og bruk planter og blomster til å skape god atmosfære. Bor man nært lysløype eller skianlegg kan man la skiene være synlige for å påpeke denne muligheten. 

7. Henvend deg til målgruppen

Tenk over hvem boligen passer for, og innred boligen deretter – passer den best for eldre, småbarnsfamilier eller unge par? Det kan ha betydning for hvordan det er lurt å vise fram rommene. 

Room, Website, White, Product

Temaet for utgaven


Lørdag 21.november kommer den hittil største utgaven av BRABOLIG. Nå skal vi fordype oss i Tromsø, og få innsikt i alt som har med bolig, hjem og interiør i Ishavsbyen og omegn. 

Vi skal finne ut hva som rører seg på boligmarkedet, hvilke boliger som selges og hvem som flytter inn. Vi skal undersøke hva som ligger ute på markedet av prospekter og få et innblikk i hvordan fremtidens Tromsø blir seende ut. 

Hvordan innreder vi hjemmene våre? Og hvor kjøper vi det vi innreder hjemmene våre med? Vi vil se om tromsøværinger handler mer lokalt enn før pandemien. Hva skjer i byrommet vårt - hva har endret seg siden mars 2020. 

I BRABOLIG skal vi også se nærmere på hvordan vi jobber og ferdes rundt i Nordens Paris. Har interiør fått større fokus på kontoret? Sykler flere til jobb, sommer som vinter - og velger flere el-sykkel? Vi vil også ta temperaturen på bilfronten, og se på hvor stor del av byen vår kjører elbiler. Her skal vi også få greie på hvordan man går frem for å installere el-uttak i eneboligen eller i borettslaget. 

Dette er noen av spørsmålene vi søker svar på i neste utgave av BRABOLIG

Familien er eneste nålevende gruppe i ordenen Phoenicopteriformes, og deres nærmeste nålevende slektninger er trolig lappedykkerne.

Image compare

En artig og nyttig effekt som er tilgjengelig i Vev er et verktøy hvor man kan sammenligne to bilder. Verktøyet heter Image Compare (over) og kan tilføres prosjektet fra Vev Store i venstre meny. Man kan dra nytte av det hvis man ønsker å vise et rom før og etter styling, før og etter bygging på tomt, med og uten farger osv osv. Kun fantasien setter grenser. I innstillinger kan kan velge om man vi ha den animert eller om man kun vil ha mulighet for å skyve på bildet ved å aktiv gjøre det. Denne kan ikke brukes av de som kun har content-inngang, men som administrator og/eller designer.

HVA ER BRABOLIG?