Black, White

FOTO: Ohmia Charging

I boligprosjektet Fløylia i Tromsø, som omfatter 750 boenheter, legges alle parkeringsplasser opp med ladeinfrastruktur slik at den enkelte beboer kan velge om de vil lade bilen hjemme.

– Du er jo nesten avhengig av å ha muligheten til å lade hjemme, tenker jeg, særlig når elbilandelen øker såpass mye som den gjør. Det offentlige ladetilbudet er jo begrenset og innen få år kan det bli påbudt med elbiler, sier Kjetil S. Paulsen, daglig leder i Fløylia AS og prosjektleder i Barlindhaug Eiendom.


For den framsynte utbyggeren falt valget på Ohmia Charging fordi de kan legge opp til elbillading for både blokkbebyggelse og rekkehusbebyggelse som omfatter lange rekker av boliger med carporter.


Ohmia har gjort det enkelt for kundene


Det koster ingenting for hverken utbygger eller boligselskap når Ohmia Charging legger opp lademuligheter på samtlige parkeringsplasser i prosjektet. Dermed koster det heller ingenting for boligkjøperne før de velger å ta ladeplassen sin i bruk.


– Vi er ute etter teknologi som er fremtidsrettet til våre boligprosjekter. Ohmia har gjort det enkelt for kundene ved at hver enkelt kunde kan tegne sitt eget ladeabonnement og så er ladeenhetene adskilt og abonnementene er priset ut fra den enkeltes forbruksmønster, sier Paulsen.

ANNONSØRINNHOLD FOR OHMIA CHARGING

Bygger boliger tilrettelagt for fremtiden

HJEMMELADING - FLØYLIA


I prospektet får alle informasjon om at de kan bestille lader til introduksjonspris innen tre måneder etter innflytting. Laderen kommer i posten og klikkes enkelt på plass av beboeren. Du trenger ikke tegne et ladeabonnement med en gang, men du kan sikre deg tilgangen
til kampanjepris på laderen, og så er muligheten der når du er klar.


De som har elbil, kan opprette et ladeabonnement og lade fra første stund

Cloud, Sky, Building, Property, Window, Blue, Azure, Lighting, Snow, House

FOTO: Omhia Charging

Boliger som er tilrettelagt for fremtiden


I Fløylia har de valgt å ha de mest moderne løsningene tilgjengelig for
sine beboere. I tillegg til ladeanlegg for elbil, har boenhetene blant annet en grunninstallasjon for smarthusløsning som gjør at de kan styre varme og lys via en app.


– Vår filosofi er å bygge boliger som er tilrettelagt for framtida vi går i møte,
sier Paulsen. Byggingen i Fløylia starter våren 2021, og de første boligene er innflyttingsklare våren 2022. Allerede nå er over 90 % av enhetene i de tre første salgstrinnene solgt. Det fjerde legges ut for salg i disse dager.


– Fløylia er et område på fastlandet, 3 km fra sentrum, hvor det kommer rekkehus
og leiligheter samt etter hvert butikk, treningssenter og en liten skibakke med skitrekk. Det er også regulert barnehage i området. Boligene bygges for folk i alle aldre, forteller Paulsen.


Elbiler øker mest i Norge


Nybilsalget i 2020 viser at elbiler øker mest. Dette gjelder i hele landet.


– Elbiler er like utbredt i Tromsø som i resten av Norge og vi ønsker å bidra til at våre beboere får en enkel hverdag med hjemmelading. Dette er fremtiden, avslutter Paulsen.


Room, Website, White, Product

Temaet for utgaven


Lørdag 21.november kommer den hittil største utgaven av BRABOLIG. Nå skal vi fordype oss i Tromsø, og få innsikt i alt som har med bolig, hjem og interiør i Ishavsbyen og omegn. 

Vi skal finne ut hva som rører seg på boligmarkedet, hvilke boliger som selges og hvem som flytter inn. Vi skal undersøke hva som ligger ute på markedet av prospekter og få et innblikk i hvordan fremtidens Tromsø blir seende ut. 

Hvordan innreder vi hjemmene våre? Og hvor kjøper vi det vi innreder hjemmene våre med? Vi vil se om tromsøværinger handler mer lokalt enn før pandemien. Hva skjer i byrommet vårt - hva har endret seg siden mars 2020. 

I BRABOLIG skal vi også se nærmere på hvordan vi jobber og ferdes rundt i Nordens Paris. Har interiør fått større fokus på kontoret? Sykler flere til jobb, sommer som vinter - og velger flere el-sykkel? Vi vil også ta temperaturen på bilfronten, og se på hvor stor del av byen vår kjører elbiler. Her skal vi også få greie på hvordan man går frem for å installere el-uttak i eneboligen eller i borettslaget. 

Dette er noen av spørsmålene vi søker svar på i neste utgave av BRABOLIG

Familien er eneste nålevende gruppe i ordenen Phoenicopteriformes, og deres nærmeste nålevende slektninger er trolig lappedykkerne.

Image compare

En artig og nyttig effekt som er tilgjengelig i Vev er et verktøy hvor man kan sammenligne to bilder. Verktøyet heter Image Compare (over) og kan tilføres prosjektet fra Vev Store i venstre meny. Man kan dra nytte av det hvis man ønsker å vise et rom før og etter styling, før og etter bygging på tomt, med og uten farger osv osv. Kun fantasien setter grenser. I innstillinger kan kan velge om man vi ha den animert eller om man kun vil ha mulighet for å skyve på bildet ved å aktiv gjøre det. Denne kan ikke brukes av de som kun har content-inngang, men som administrator og/eller designer.

HVA ER BRABOLIG?