annonsørinnhold fra

I 2012 flyttet Asko Nord inn i et topp moderne bygg i Minken Næringspark. Tre år senere etablerte Bama Olav Aakre seg i samme bygg. Begge bedriftene har opplevd en eventyrlig oppgang i omsetning etter å ha flyttet til Minken Næringspark. Nå skal det selges flere ferdig regulerte tomter bare 18 minutter utenfor Tromsø.


Varm kaffe i koppen, musikken strømmer ut av høytaleren i bilen, solen har akkurat bikket over fjelltoppene og trafikken flyter sømløst utover til Minken Næringspark en mandags morgen. En god start på dagen.


– ASKO Nord holdt til på Strandvegen tidligere. Grunnen til at vi ønsket å flytte var at vi hadde behov for et nytt og moderne bygg og så at å flytte logistikken ut av byen ville være hensiktsmessig, sier Grete Ovanger, administrerende direktør ASKO Nord.


Kjernevirksomheten til ASKO Nord er effektiv logistikk og vareforsyning til kunder innenfor dagligvare- og serveringsbransjen. Med mange vogntog inn og utgående hver eneste dag så de fordelene med å flytte trafikken bort fra sentrum.


– Etter at vi har flyttet til Minken Næringspark har vi en mye mer effektiv logistikk og ikke minst mer miljøvennlig. Vi sparer 100 vogntog i uka ved at vi slipper å kjøre gjennom sentrum. I tillegg samarbeider vi med Bama Ola Aakre som sender alle sine varer på våre biler, sier Ovanger.


Bama Olav Aakre flyttet til Minken i 2015 og har opplevd det som svært ressurseffektivt og en stor fordel å samlokaliserer transporten.


– Det er som Grete sier, vi har et ansvar for å flytte de store kjøretøyene ut av sentrum. Det er et miljøhensyn og ikke minst et samfunnsansvar, sier Trine Gustavsen, daglig leder for Bama Olav Aakre.

Flyttet bedriftene ut av byen og gikk fra underskudd til overskudd

portrett.jpg

REKTOR

Gina Kveen har lang erfaring fra skolevesenet og har et stort hjerte for idrett. Hun lover skole og idrett i en fantastisk kombinasjon når WANG åpner neste år.


Dette er fonten som skal brukes på all brødtekst. Dobbeltklikk på tekstfeltet for å legge inn/endre tekst. Du kan velge å linke opp deler av brødteksten dersom du skal ha CTA-linker gjennomgående i teksten. Dette anbefales dersom klikk til kundens nettside er en viktig KPI. Når du legger inn en link som skal peke ut til kundens nettsted velger du følgende innstillinger: a) link type = external, b) legg inn linken, c) huk av for "open page in new tab", d) huk av for "add rel=nofollow", og e) huk av for "add rel=sponsored".

H3 er mellomtittelfonten

"

– Vi har alltid hatt et samarbeid med Bama Olav Aakre, men etter at de flyttet hit ble vi mer konkurransedyktige og ikke minst miljøvennlige sammen, med fullastede biler.

Grete Ovanger, administrerende direktør ASKO Nord

18 MINUTTER UTEN TRAFIKK

Minken Næringspark ligger på innfartsveien til Tromsø, 19 km fra bysentrum. Trafikken flyter uavbrutt til og fra Minken i de tidene på døgnet da trafikken som ofte står. De 200 ansatte som jobber i ASKO Nord og Bama Olav Aakre kjenner ikke til følelsen av å stå i rushtrafikken.


– Jeg bor midt i Tromsø sentrum og bruker 18 minutter til jobb. Jeg bruker tiden i bilen til å koble meg av og på jobb, det er egentid jeg setter pris på i hverdagen, sier Ovanger.


Gustavsen har bosatt seg på Solligården og nå på sommeren sykler hun ut til Minken.


– Det tar 40 minutter og da har man unnagjort dagens treningsøkt når man kommer på jobb, smiler Gustavsen.


Da ASKO Nord bestemte seg for å flytte bedriften ut av av sentrum var de spent på hvilke reaksjoner de ansatte fikk.  


– Vi fikk ingen oppsigelser, og har bare opplevd at det har vært positivt for bedriften og de ansatte. Vi opplever en annen ro i arbeidet. Når du kommer på jobb så er du på jobb. I tillegg blir det et bedre samhold, sier Ovanger.


– Det er mange som har valgt å flytte til Berg eller Ramfjorden etter at vi flyttet hit. Vi trekker folk også til de mindre plassene ved å etablere oss her og det er fint, sier Gustavsen.

Natural landscape, Ice cap, Sky, Mountain, Snow, Cloud, Highland, Slope, Freezing, Lake

"

– Vi må jo ha Norges råeste utsikt fra bygget vårt!

Trine Gustavsen, daglig leder Bama Olav Aakre

ØKONOMISK OVERSKUDD

Et topp moderne lavenergi bygg har gitt resultater på bunnlinjen for begge bedriftene, i tillegg til den økonomiske gevinsten ved å flytte tungtransporten ut av sentrum.


– Vi har fått ned driftskostnadene. Da vi flyttet inn hadde vi minusresultat og nå har vi gått i pluss. Vi har økt omsetningen fra 1,7 milliarder til nærmere 4 milliarder og er nesten 180 ansatte. I tillegg har vi muligheten til å ekspandere. En slik tomt ville vi aldri fått tak i, i Tromsø sentrum, forteller Ovanger.


– Vi er i en ekspansjonsfase og har også økt omsetningen etter at vi flyttet hit. Etter fire år har det meldt seg et behov for større areal. Her har vi muligheten for å utvide og bygge ut. Vi har rom for å vokse som bedrift, sier Gustavsen.


I tillegg til Bama Olav Aakre og ASKO har Kræmer etablert seg her. Samarbeid på tvers av bedriftene er gunstig.


– Kræmer kjører rett over veien og henter varene selv. Nå som det er flere ledige tomter på Minken skulle vi gjerne hatt noen lokale produsenter å samarbeide med, forteller Ovanger.


– Også må vi jo legge til at det er et stort bonus med den vakre naturen vi er omgitt med, avslutter Gustavsen.

Artems Portrait

PORTRETT

Navn Navnesen


KONTAKT  


Tiger Eiendomskompetanse

Kevin Mortensen

km@tigereiendom.no

467 47 997


Barlindhaug Eiendom AS

Kjetil S. Paulsen

ksp@barlindhaug.no

952 80 790

Double-click to edit text

Antall tomter        9

Tomt                      250 000 m²


Alternative modeller for investering

Salg av tomt

Salg av tomt med ferdig bygg

Leieavtale på tomt og bygg


Minken Næringspark ligger på innfartsvegen til Tromsø 19 km fra bysentrum. Området ligger strategisk til både i forhold til distribusjon lokalt og til landsdelen forøvrig.

Tomtene er ferdig opparbeidet med vann, avløp, overvann og brannvann, samt strøm, fiber og adkomst veg frem til tomtegrensen. Området har meget gode grunnforhold. Tomtene planeres ferdig som byggeklar tomt etter nærmere avtale tilpasset behovene til kjøper. Reguleringsplanen er svært fleksibel, og tomteareal, byggehøyde og utnyttelse kan justeres i forhold til kjøpers behov.

Font