Det har mye mer enn mektige fjell og storslagen natur å by på. Det ønsker de som står bak Puls-Lyngen å få fram når de i nesten tre døgn til ende setter fokus på mye av det kommunen kan by på.

Storkonsert

Som ekstra trekkplaster til arrangementet frister man med storkonsert der Violet Road, Jørn Hoel og Steinar Albrigtsen står på scenen i Lyngenhallen.

- Med blant annet utstilling, demonstrasjoner, marked, konkurranser av forskjellig slag ønsker vi å vise fram noe mer av hva kommunen kan by på. Vi er en kommune med mange muligheter, ikke bare alper slik kanskje mange tror, sier Frode Hansen. Selv er han fabrikksjef på toalettfabrikken Ecotech på Furuflaten og med i ei gruppe på åtte personer som drar i gang «Puls-Lyngen» som starter fredag 27. mars og avsluttes søndag 29. mars.

- Et av de absolutt store høydepunktene blir konserten lørdag. Billettsalget er i gang og vi håper på at vi fyller hallen med 700 publikummere, sier Frode Hansen.

Konsert blir det også åpningskvelden da Lars Bremnes kommer til Sørheimbrygga i sentrum av Lyngseidet.

Hansen og de øvrige medlemmer i gruppa håper at man med dette arrangementet, som skal gjentas hvert år, kan bidra til å stanse utflyttingen fra kommunen og også øke fødselstallet.

-Det har viste en nesten dramatisk nedgang de siste årene, sier Frode Hansen. Han viser til at det i kommunen er en rekke industribedrifter som gir muligheter til å få jobb i kommunen.

- Med dette ønsker industrien, næringslivet og turistnæringen å vise hvilke muligheter som er her, sier Frode Hansen.

Lang liste

Arrangørene har ei lang, lang liste over aktiviteter og arrangementer som skal avvikles disse tre dagene. Det starter fredag kveld med demonstrasjoner og utstillinger der man kan teste de beste toppturskiene og det beste sykkelutstyret som er på markedet. Om kvelden er det kulturarrangement på Sørheims brygge med konsert med Lars Bremnes og utstilling ved Laila Lanes. Det er også temakveld med foredrag på Skiers Lodge (Solhov).

- Alle overnattingssteder er fullbooket den helga, så Solhov har fått tillatelse til å leie ut noen rom og har også fått skjenkebevilling den helga, sier Frode Hansen.

Lørdag blir det demonstrasjoner av utstyr og stort marked på Lyngseidet, og arrangementer både for barn og voksne.

- Etter at planleggingen starter har også bygdelagene på Jægervatn og Rottenvik sluttet seg til arrangementet med blant annet Vasaløpet der det arrangeres konkurranser i flere klasser.

Det blir også ungdomsarrangement i Alpinbakken og Lyngen Rando med topptur-konkurransen i Lyngsalpene.

Afterski

- Vi har også  Afterski på Skiers Camp på skytterbanen med blant annet salg av varm mat. Og om kvelden storkonsert i Lyngenhallen.

Arrangementet avsluttes søndag med blant annet piggsykkelritt på Jægervatn. Der arrangeres også fatbikeritt (30 kilometer). Det blir familieskirenn til Vartohytta (Varto dilten), sier Frode Hansen, og minner om at dette er det største arrangementet som er blitt avviklet i Lyngen.

- Vi håper dette kan bidra til at flere får oppleve at Lyngen er en god kommune å bo i og med mange muligheter også til de som ikke bare er interessert i alpene, sier Frode Hansen.