LONGYEARBYEN (NORDLYS): Før helga satte Violet Road fyr på Polarjazz på Svalbard. Konserten var også starten på bandets vinterturné, som skal ta dem til Blåfrostfestivalen på Rognan, til Ålesund, til Rød snø i Mo i Rana og Puls-Lyngen. Vi slo av en prat med brødrene Halvard og Hogne Rundberg og ba dem oppsummere 2014:
 

Rått år

– Det har vært et sinnssykt rått år med utrolig mange høydepunkt. Vi ga ut skiva i april, den har gjort det veldig bra, det har ført til masse, masse konserter, til masse folk på konsertene og i tillegg masse tid på TV som igjen har ført til veldig mange andre ting. Vi føler at vi virkelig har fått vist oss fram og tatt vare på mulighetene.
Sier duoen. Bandet kan se tilbake på 26 festivaler, 25 klubbjobber utover høsten. Utallige reisedøgn. Men de har ingen planer om annen adresse enn 9000 Tromsø.
– Fuglan tar til vett, men vi skal ikke sørover i det hele tatt. Vi har det perfekt med Tromsø som utgangspunkt til musikkverden.

 


Foto: Thomas Søbstad, TV-aksjonen

Enormt høydepunkt

– Hvis dere skal peke på ett høydepunkt fra året som gikk?
Det huffes.
– Det var mange! Det er ikke så ofte man har tid til å tenke tilbake, men TV-aksjonen var et enormt høydepunkt for oss. Vi følte at vi virkelig fikk bidra til noe stort og viktig, vi fikk være med på hele oppkjøringa og kommunekampen og hele den dagen på Marienlyst som bare er en enorm dugnad der alle er på huset hele tida, den var rå.
Sier Hogne og Halvard. De har heller ikke glemt den tidlige morgenen de fløy fra Gardermoen opp til Bodø og spilte i solskinnet. Klokka var 15, det var 6000 mennesker i Parken og «hei og hei» så bar det rett til flyplassen og inn i et lite fly og de kom inn over Tromsø i et fantastisk vær og spilte på Polar Music Fest noen timer etterpå.
– Da kjente vi at vi levde, altså!

PARKEN. Foto: Daniel Mikkelsen
 

Studio neste

I midten av mars går turen i studio.
– Vinteren blir sterkt preget av at vi spiller inn nytt album. Vi pre-produserer det i Tromsø og skal til samme studio som gjorde den forrige plata, Ocean Sound. Vi er midt inni prosessen nå med grovutvelgelse av låter. Vi prøver å jobbe med så mange låter som mulig og så blir det et utvalg etter hvert som vi tar med til studio på Giske. Da venter nye utvalg. Det er litt survival of the fittest i låtverden, ler Halvard.
– Dette er låter vi ikke har spilt for folk før. De er laget på veien og det er veldig mye kult. Det er like spennende for oss, tror jeg, som for folk som skal høre det etterpå. Du hører at det er Violet Road, men vi prøver hele tida å utvikle sounden og har tatt noen røffe valg denne gangen som jeg tror mange vil komme til å like og kanskje bli overraska over, sier Hogne og fortsetter:
– Vi følte at vi dro det ganske langt på den forrige plata, men folk syntes det var helt fantastisk. Det var ikke drøyt i det hele tatt, så vi blir nok bare mer oss.
Halvard: Man får mer selvtillit og tør å være enda mer seg sjøl. Vi har innsett at det er det vi er best på. Det begynte å gå skikkelig bra da vi styrka det.

UT PÅ TUR. ALDRI SUR. Foto: Yngve Olsen Sæbbe

Hemmeligheter backstage

Økonomi og tall vil de ikke kommentere, men 2014 var det året hvor alle levde av bandet.
– Det har gått sakte, men sikkert bedre og bedre, men det er en tøff bransje og man vet aldri når det slutter.
– Hvordan kombinerer dere så mange døgn på reise med familieliv?
– Det snakker vi ganske mye om i bandet. Man må rett og slett legge inn pauser. Som i desember. Da tok vi ferie. Det er viktig å passe på at det går bra hjemme når man er uten og spiller såpass mye.
– Sånn helt til slutt – hva med noe skikkelig juicy fra backstage?
(Det oppstår lang pause.)
Hogne: Jo, musikere tar alltid det første flyet på morran.
Halvard: Det synes jeg var veldig juicy!