Slik blir vinterferie-været: – Blir det bra, blir det også kaldt

FORTSATT KALDT: Selv om det blir høyere temperaturer i Troms frem mot torsdag, vil de holde seg godt på minussiden. Det vil også komme påfyll fra oven. Illustrasjon: Yr.no

FORTSATT KALDT: Selv om det blir høyere temperaturer i Troms frem mot torsdag, vil de holde seg godt på minussiden. Det vil også komme påfyll fra oven. Illustrasjon: Yr.no Foto:

Bygevær, perioder med vind og temperaturer godt nede på minussiden denne uken.

DEL

Snøbyger ute i havet vil føre til påfyll de neste dagene, men ikke de helt store mengdene, forteller vakthavende statsmeteorolog Martin Granerød ved Meteorologisk institutt.

– I Troms vil dette bygeværet opprettholde seg i hvert fall til første del av torsdag.

På kysten vil det variere fra sørvestlig til nordvestlig liten til stiv kuling i perioder. Man vil også merke vinden på fjellet.

Høyere temperaturer

Mandag kveld ble det målt åtte-ni minusgrader på kysten av Troms. På innlandet godt og vel det dobbelte enkelte steder.

– Nå de neste dagene blir det en liten periode med noe høyere temperaturer i hele fylket, men det vil fremdeles holde seg godt nede på minussiden – det er ikke snakk om mildvær. Temperaturene vil stige til og med onsdag. Men hva som skjer fra torsdag og utover, er fortatt usikkert, sier Granerød.

Lysning mot helgen

Det er imidlertid en liten lysning i prognosene mot slutten av uka.

– Så er det et lite håp om at det kan bli bedre vær i helga, hvis vinden dreier på sør eller sørøst. Men blir det bra, blir det også kaldt.

Artikkeltags