Kjempehopp! Forfang viste medaljeform i kvalifiseringen

I KNALLFORM: Johann André Forfang ble nummer to i kvalifiseringen i OL fredag. Lørdag er det renn i storbakken i Sør-Korea, der tromsøgutten må finne seg i å være en av favorittene.

I KNALLFORM: Johann André Forfang ble nummer to i kvalifiseringen i OL fredag. Lørdag er det renn i storbakken i Sør-Korea, der tromsøgutten må finne seg i å være en av favorittene. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Nest best, og lengst av alle som hoppet med samme fart som tromsøgutten.

DEL

Johann André Forfang (22) seilte ned til 137 meter i kvalifiseringen til lørdagens storbakkerenn i OL i Sør-Korea.

Fra den avsatsen han startet fra var det det aller lengste hoppet i kvalifiseringen.

Han ble likevel trukket litt mer enn landsmannen Robert Johansson for vindforholdene, og dermed ble det Johansson med sitt hopp på 135 meter som vant kvalifiseringen foran Forfang.

Det gjør ikke forventningene til lørdagens OL-renn spesielt mindre. De to nordmennene har også på treningsøkter i storbakken lagt beslag på de to øverste plassene, og spesielt Johansson har hoppet veldig stabilt.

Bak de to nordmennene fulgte japanske Ryoyu Kobayashi, som fra en høyere avsats hadde dagens lengste hopp med 143,5 meter, og bak Kobayashi igjen kom tyske Andreas Wellinger, østerrikske Michael Hayboeck og norske Daniel André Tande.

Lørdagens storbakkerenn i OL går klokken 13.30 norsk tid, og det er god grunn til både norsk optimisme og Tromsø-optimisme.

 

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken