Marit Bjørgen og Maiken Caspersen Falla utgjør kvinnelaget på onsdagens teamsprint. Bjørgen kommer til å gå første etappe, mens Falla kommer til å gå den siste etappen.  

For herrene skal Martin Johnsrud Sundby gå første etappe og Johannes Høsflot Klæbo kommer til å gå siste etappe for de norske herrene. 

Aldri gått Teamsprint i mesterskap

Sundby har ikke gått en teamsprint i mesterskapssammenheng før, men nå har han blitt gitt en gyllen mulighet til å ta et nytt edelt metall på en OL-distanse. Det var lenge usikkert hvem som skulle bli Klæbos makker på Teamsprinten. 

Det var lenge spekulert i om Finn Hågen Krogh skulle gå første etappe på Teamsprinten, men Kroghs dårlige form denne sesongen har svekket hans posisjon. 

Tøff svensk motstand

Falla er den enste av de norske utøverne som ikke har tatt OL-gull i Pyeongchang. Nå blir hun gitt muligheten til å revansjere sølvet fra sprinten tidligere i lekene. Da ble svenske Stina Nilsson for sterk og hun stiller med en sterk lagvenninne på Teamsprinten.

Charlotte Kalla kommer til å gå første etappe for svenskene, mens Nilsson skal igjen kjempe på oppløpet om medalje på på siste etappe. Nilsson slo Falla på oppløpet i OL-sprinten, men måtte gi tapt for Marit Bjørgen de siste hundre meterne på OL-stafetten.

Det svenske herrelandslaget sender ut kjenningene Marcus Hellner og Calle Halfvarsson til Teamsprinten. 

Mistet medalje

Klæbo fikk gå Teamsprinten i VM i Lahti i 2017, da med Emil Iversen som ankermann. Det så lenge ut til at Klæbo skulle avgjøre rennet med sine kjente «løping» opp langrennsløypa. 

Iversen bega seg ut på siste runde av sprinten med en god luke til motstanderne, men ble tatt igjen i løpet av etappen og falt i siste sving før oppløpet og Norge tapte medaljen og ble nummer fire. 

Nå er ting snudd på hodet, da Klæbo skal gå den siste etappen, med en ny lagkamerat.