Anders Fannemel er evig reserve i Pyeongchang-OL. Heller ikke lagkonkurransen får Hornindal-hopperen være med.

Robert Johansson (to bronsemedaljer) og Johann André Forfang (ett sølv) var selvskrevne på laget. Daniel-André Tande (fjerdeplass lørdag) og Andreas Stjernen (nummer åtte) var også nærmest umulig å sette ut.

– Vi tror dette er det beste laget, sier hoppsjef Clas Brede Bråthen.

Dermed blir Fannemel igjen reserve. Han kom ikke med i verken normalbakkerennet for en uke siden eller i lørdagens storbakkerenn.

Erstatningsmann

Tidligere i sesongen har Fannemel én seier i verdenscupen fra Engelberg og tredjeplass i hoppuka sammenlagt. Det sier litt om det norske laget når Hornindal-hopperen ikke klarer å komme med i et eneste OL-renn.

– Anders har taklet vrakingen veldig profesjonelt. Han har vært ekstremt støttende, selv om han naturligvis har vært skuffet. Det har tatt kort tid før han har ristet av seg skuffelsen, for deretter å være veldig støttende overfor de andre gutta.

– Anders skaper god stemning og jobber hardt for å være klar som erstatningsmann (reserve) dersom noe skulle skje i prøveomgangen i morgen, sier landslagssjef Alexander Stöckl til NTB.

– Hadde du sett for deg å måtte sette ut hoppuketreeren i alle OL-rennene?

– Det handler alltid om hvordan en hopper finner ut av en bakke. Denne gangen var det Fannemel som havnet litt bakpå. Det sier litt om styrken i laget. Vi har flere utøvere som hevder seg helt der oppe. Vi viste tydelig i storbakkerennet lørdag at vi er favoritten i lagkonkurransen, sier Stöckl.

Johansson avslutter

Hoppgutta hopper i følgende rekkefølge: Tande, Stjernen, Forfang, Johansson.

– Det er litt magefølelse. Vi har prøvd mange varianter i vinter, og alle har fungert. Det spiller egentlig ikke så stor rolle. Vi starter med en sterk hopper i Tande og følger opp med solide Stjernen. Deretter har vi Forfang og Johansson, som begge har medalje i OL.

– Skal jeg være ærlig, ligger det ikke noe veldig spesielt bak vår rekkefølge, men Robert er en naturlig ankermann. Det er alltid lurt å ha den beste formhopperen til slutt, sier østerrikeren.