For det er virkelig en dårlig værprognose vakthavende meteorolog Rannveig Eikill ved Værvarslinga for Nord-Norge kan presentere for helga og kommende uke.

- Jeg håper at folk benyttet seg av det gode været torsdag. Det blir en stund til vi får tilsvarende finvær igjen, slår hun fast.

Fredag formiddag blåser det full storm på Kjølen, og det er generelt kraftig vind i hele Troms og i Vest-Finnmark. På Hekkingen og Fakken blåser det liten storm, mens det i Torsvåg måles sterk kuling.

Fra minus til pluss

- Vinden fortsetter å ta seg opp utover formiddagen og tidlig ettermiddag, og vinden vil vedvare gjennom hele fredagen, sier Eikill.

Vindretningen vil utover fredagen dreie over fra sør-sørvest til vestlig. Samtidig vil det gå fra minusgrader til plussgrader over hele Troms.

- Temperaturene skal øke betraktelig i ettermiddag og kveld, og det blir overgang til regn og 3-4 plussgrader stort sett i hele Troms, sier Eikill.

I den forbindelse er det sendt ut to farevarsler fra Meteorologisk institutt, et for kraftig snøfokk og et for underkjølt regn etter hvert som temperaturene går over til plussgrader.

Snø i helga

Etter at det har regnet fra seg, går temperaturene natt til lørdag tilbake til minus og nedbøren kommer som snø.

- Lørdag og søndag vil det nok komme 10-20 centimeter i Troms generelt, med forbehold om lokale variasjoner. Unntaket er lengst sør i Troms, hvor nedbøren kan komme som sludd, sier meteorolog Eikill.

Etter helga vil nye lavtrykk blåse inn over land fra vest, og været vil bli enda verre.

- Det blir ikke mye pause i det dårlige været, nei. Det ligger an til lave plussgrader, regn og sludd fra mandag-onsdag over hele Troms. Spesielt på tirsdag ligger det an til store mengder regn, konstaterer Eikill.