Vinden avtar, bygene roer seg - og mot helgen er det håp

DEL

Det har passert mang en tårevåt time siden væroppdateringene i nord bragte med seg håp om bedre tider. Men nå - nå er det grunn til å løfte hodet og se fremover. Det er dog foreløpig ingen grunn til å hoppe i tangaen, men vi tar det vi får.

Dagen i dag: først og fremst, stormen i Nordland og sør i Troms, er i ferd med å løye. Også kyststrøk i Troms og Finnmark har fått smake steken her, men kan nå peke nese i retning vindgudene. I løpet av de nærmeste timene roer det seg. Her i Tromsø er vinden vi har nå klokka ti det verste vi får. Ikke ille, altså. Bygene vil også stoppe sånn cirka om en times tid, informerer statsmeteorolog Rune Skoglund oss.

-Det blir stort sett opphold nå, fram til i morgen kveld. Da kommer det litt regn. Det kan også hende vi får noen glimt av sola i løpet av dagen. Jeg så den så vidt tidligere i dag, i retning Ringvassøya, sier Skoglund.

Uka byr på mildere vær, med en del regn frem til torsdag. Men så!

- Det blir gradvis lettere. Og om det blir slik det ser ut nå, kan førstkommende helg se riktig så bra ut. Det blir plussgrader hele uka, og vi er nok ikke helt kvitt bygene, men helga ser fin ut, altså, sier Skoglund.

Woho!

Artikkeltags