Den danske klesfabrikanten Hummel var nettopp på besøk i Nord-Norge. Produsenten valgte nemlig å lege hele fotoseansen til Indre Troms, og nærmere bestemt Bardu. Her besøkte de både Altevatn og Polar Park.

– Bardu Kommune avdeling Næring fikk en litt uvanlig forespørsel før jul. Den Danske klesprodusenten Hummel ønsket en spesiell ramme for sin fotoshoot til neste års katalog for barneklær, skriver kommunen på sine Facebook-sider.

 

Lokalt næringsliv

Næringssjef Lennarth Kvernmo forteller til Nordlys at hans avdeling fikk den offisielle henvendelsen.

– Jobben vår var å koble Hummel med det lokale næringsliv. Vi involverte blant annet Fjellguiden og Villmarkstur som stilte med transport, mat og annen logistikk, sier Kvernmo til Nordlys.

Et kobbel på 25 personer, inkludert representanter og fotografer fra Hummel, modeller, og representanter fra Bardu, dro først til Altevatn.

– Vi kjørte snøscooter omlag en kilometer opp i Sørdalsgropa over Leirtaket på Altevatn. Senere tok vi turen til Polar Park.

 

Imponerende villmark

Kvernmo håper og tror at fotoseansen vil ha en positiv effekt for kommunen på lengre sikt.

– Hummel fikk noen innspill fra oss, på navn på klærne i neste års kolleksjon. Vi håper jo de hører på oss, og døper klærne for Altevatn, Rohkunborri, Salangsdalen, og så videre. I tillegg har vi oppfordret dem til å omtale Bardu i katalogen.

Flere av danskene var imponert over villmarka Bardu kan presentere, og Kvernmo tror at flere vil komme tilbake til kommunen for å oppleve mer.

– Vi har 2700 kvadratkilometer med villmark å by på. I tillegg har vi en dyrepark som også representerer den samme villmarka. Vi satser på flere slike besøk i framtida, sier næringssjefen.

Kommer tilbake

Den tidligere håndballproffen Lars Erik Bjørnsen spilte selv i Danmark i flere år. For et års tid siden la han opp handballkarrieren, og driver nå et agenturfirma sammen med kona Elise Bjørnsen. Han legger ikke skjul på at han hadde en finger med i spillet for å få Hummel til Nord-Norge.

– Det er vi som representerer Hummel i Norge. Vi hadde flere alternativer til lokasjon, men endte på Indre Troms som faktisk er bedre egnet logistikkmessig enn for eksempel Alpene i Sentral-Europa, sier Bjørnsen.

Han sier at danskenes møte med Nord-Norge nesten ble som en forelskelse, og at både fotografer og Hummel allerede er i gang med å planlegge neste Nord-Norges-tur.

– Som vanlig drar man til Alpene eller så jukser man i fotostudioe. Vi valgte å gjøre det skikkelig, og dra til Nord-Norge. Vi er allerede igang med planlegginga av neste tur nordover. Hummel er ikke ferdig, sier Bjørnsen.

DETTE ER HUMMEL:

  • Etablert i Hamburg, Tyskland i 1923.
  • Hovedkontoret ligger i Aarhus i Danmark.
  • Produserer sportsklær til blant annet fotball, handball, basketball, rugby og mye mer.
  • I Norge har blant annet SK Brann og Nordstrand Håndball spilt med Hummel-drakter.