(TromsøBy)

Gatemagasinet Virkelig kjemper en kamp for egen innsats. I forrige gikk ledelsen i magasinet ute med en appell til Tromsøs befolkning.

Virkelig trenger sårt penger for å overleve.

– Vi har ikke midler til lønn, så det er ganske prekært. Vi har forsøkt å få hjelp fra Tromsø kommune igjen, men nå er situasjonen slik at det ikke lar seg gjøre. Da må vi ty til siste utvei og det er å spørre folk om hjelp, sa ansvarlig redaktør Alf Krogseth til Tromsøby i forrige uke.

Han påpeker at Virkelig ikke bare er et gatemagasin som byens vanskeligstilte kan selge på gata. Det er mye mer. På Virkeligs lokaler i Storgatbakken kan de som trenger det både få klær, mat og en plass å slappe litt av.

Et av håpene til Virkelig er at næringslivet i byen skal hive seg med på spleiselaget for å redde gatemagasinet. Det har en rekke av de lokale aktørene i byens renholdsbransje nå gjort.

Bidrar

Sammen gir firmaene Proffrent, Renholdsgruppen og Nordena nå 45.000 kroner i en egen redningspakke til gatemagasinet.

– Vi er lokale bedrifter som ønsker å bidra til en viktig lokal aktør, sier Jim Seljevold i Renholdsgruppen.

– Vi håper vi kan motivere andre næringsaktører til å bidra, sier Geir Karlsen i Proffrent, som tok initiativ til å samle flere fra renholdsbransjen til en økonomisk dugnad.

Alf Krogseth sier at man nå har bikket 100.000 kroner og er dermed halvveis til målet man har satt seg for redningsaksjonen.

– Responsen fra folk i Tromsø har vært utrolig fin, sier han.

– Handler om verdighet

Han understreker at gatemagasinet, som holder til nederst i Storgatbakken, er viktig for mange av byens vanskeligstilte.

– Virkelig handler om å gi verdighet til folk. Her kan alle komme inn døra.

Geir Karlsen håper Virkelig kan komme i en situasjon der de ikke trenger en redningsaksjon med jevne mellomrom. Han tror for eksempel at belønningsordninger som grasrotandelen kan hjelpe gatemagasinet.

Samtidig er Virkelig i dialog både med Tromsø kommune og Sparebanken Nord-Norge om hjelp til å redde driften.