Gå til sidens hovedinnhold

Vil lage utstilling av barns koronategninger

Artikkelen er over 1 år gammel

Kirken utfordrer barn til å tegne tankene sine i koronatida.

- Bakgrunnen for dette initiativet er at vi nå er i unntakstilstand. Og barn, som de fleste andre, har mange tanker og mange spørsmål. Vår utfordring er at barna skal tegne det de tenker på, sier Nils H. Opsahl, kirkeverge i Tromsø kirkelige fellesråd.

Den norske kirke i Tromsø har derfor tatt initiativet til at barn i alle aldre skal tegne tankene sine i koronatida. Målet er å få tilsendt en hel haug med tegninger. Alle tegningene blir hengt opp i Ishavskatedralen – og når koronasituasjonen er normalisert, ser Opsahl for seg ei stor utstilling.

Mange spørsmål

– Vi tror at barna har mange spørsmål. Hva skjer? Hvorfor får jeg ikke leke med vennene mine? Varer dette lenge? Er viruset giftig? skal vi dø? Hvordan går det med bestemor? Alle mulige spørsmål. Vi håper å få inn bilder av disse tankene – om det er av noen som leker, eller av bestemor, eller noe helt annet. Så ønsker vi å dele resultatet med folk.

I tillegg til å vise bildene i Ishavskatedralen, skal bildene vises i en bildeserie på nordlys.no.

– Hvis de eldre barna ønsker å skrive dikt eller en liten historie er selvfølgelig det greit også. Så lange man utfolder seg innenfor rammene av et A4-ark, så er det meste ok, sier Opsahl.

– Vi har ikke noe tema. Tegn det som opptar deg i denne tida. Hva du tenker her og nå – eller kanskje noe du gleder deg til i fremtida?

Drømmer om hundrevis

Bildene (scann eller fotografer tegninga) skal sendes til tegninger@kirken.tromso.no. Tegningene printes ut av trosopplærer Anneli Ottem her, og henges opp i Ishavskatedralen, i tillegg til å bli vist i avisa, samt på Ishavskatedralens hjemmeside: www.ishavskatedralen.no

Det bes om at navn og alder på barnet oppgis.

– Drømmen min er at det skal komme flere hundre tegninger. Det hadde vært helt fantastisk. Kanskje man kunne ha laget en bok av det til slutt?, drømmer Opsahl.

Han oppfordrer alle som ønsker til å delta i tegnefellesskapet.

Kommentarer til denne saken