(Ringsaker Blad)

Bronsen knep han i en sekundstrid mot Gaspard Rousset fra Frankrike. I mål skilte det tre tideler mellom de to, og tidelene var på brumunddølen sin side.

– Det var veldig tett, ja. Jeg var veldig nervøs etter målgang, og usikker på om det holdt til bronse, sier han til Ringsaker Blad.

De to knivet mot hverandre hele løpet. Rousset hadde startnummer bak Vika og tidene hans å gå på. Franskmannen tok hele tiden innpå Vika mot slutten, men ikke nok.

3 x Norge

Foran seg på lista hadde Vika to kjente konkurrenter. For Norge tapetserte pallen. Alle de tre er født i 2001 og de kjenner hverandre godt. De har knivet mot hverandre de 2-3 siste årene. Best av alle fredag var Martin Kirkeberg Mørk fra Drammen, som vant med hele 27 sekunder. Så kunne Vika også glede seg over at Lars Agnar Hjelmeseth tok sølvet. De bor i samme hus på Lillehammer og er gode treningskamerater.

Vika hadde imidlertid ikke akkurat godfølelsen gjennom de ti kilometerne fredag.

– Jeg følte det var vanskelig å gå på ski i dag. Det var veldig polert, så det var vanskelig å kunne stå avslappet over skia. Det gjorde at jeg ble stiv i leggene, og måtte løsne på skoene underveis. Det var veldig befriende å se at det ikke var noen som kunne ta meg, og da kunne jeg juble for bronse, sier han.