- Vi priser oss lykkelig for at det ikke er gått menneskeliv, for det har vært nære på

PÅKJØRT: Denne elgen omkom etter å ha blitt påkjørt i Målselv. Foto: Tor Eriksen, Målselv viltnemnd

PÅKJØRT: Denne elgen omkom etter å ha blitt påkjørt i Målselv. Foto: Tor Eriksen, Målselv viltnemnd

Artikkelen er over 5 år gammel

Ettersøksleder oppfordrer bilister til å være forsiktige langs veien.

DEL

Søndag kveld ble det meldt om nok en påkjørt elg i Målselv denne vinteren, denne gangen i Karlstad-området. Som følge av skadene elgkalven pådro seg, måtte den avlives.

Samtidig kryr det av elg - både kalver, kyr og okser - på vandring innover Målselvdalen i romjulen. Det forteller Tor Eriksen, leder for ettersøkskorpset i Målselv viltnemnd.

LES OGSÅ: - Det er melding om elgpåkjørsler nesten daglig nå

Spesielt utsatt område

- Vi har heldigvis unngått mange påkjørsler sammenlignet med samme tid i fjor. Samtidig har førjulsuken med lite snø resultert i at elgtrekket har latt vente på seg, sier Eriksen til Nordlys.

Snøfallet den siste uken har imidlertid endret på situasjonen. Ikke bare gir snøen krevende ettersøksforhold - det gjør også at stadig flere dyr venter snuten mot Målselvdalen.

- Hele regionen er egentlig veldig utsatt med så mye elg som flytter på seg, med hovedtyngde i Lenvik, Målselv og Bardu, forteller To Eriksen.

Han anslår at det befinner seg rundt 400 elg bare i Målselv kommune etter høstjakten. Med elgtrekket kan det komme i så mange som 600 til 700, noe som naturlig nok gir økte sjanser for å treffe på elg langs veien.

- Ganske dramatisk

- Bilister må være varsomme, følge med i media, senke farten og være veldig observante. Spesielt kritisk er området mellom Lenvik-grensen og Buktamoen i Målselv, sier Eriksen og legger til:

- En elgpåkjørsel er ganske dramatisk. Du får et dyr på 400-500 kilo i fronten av bilen. Vi priser oss lykkelige for at det ikke har gått menneskeliv de siste årene, for det har vært nære på.

Flere elg påkjørt mandag

Klokken 13.33 mandag ettermiddag melder operasjonssentralen i Midtre Hålogaland politidistrikt om en elg som er påkjørt på Vikeidet ved Sortland.

En drøy time senere melder samme politidistrikt at en annen elg er påkjørt av toget på Ofotbanen, om lag 500 meter fra Bjørnefjell stasjon.

Det er med andre ord ikke bare i Indre Troms at det er grunn til å være på vakt.