- Vi gir oss ikke før alle burene er tomme

TOG MOT PELS: NOAH mener fakkeltogene som arrangeres landet over, er et tydelig signal til landets politikere, om at pelsdyrnæringa ikke har aksept.

TOG MOT PELS: NOAH mener fakkeltogene som arrangeres landet over, er et tydelig signal til landets politikere, om at pelsdyrnæringa ikke har aksept. Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

200 i tog mot pels i Tromsø.

DEL

Lørdag 12. november ble NOAHs fakkeltog mot pels arrangert for trettende år på rad, hele 26 steder i landet – også i Tromsø.Hovedarrangementet fant sted i Oslo, med flere tusen mennesker og appeller foran Stortinget.

 I Tromsø er det anslått at opp mot 200 mennesker deltok i demonstrasjonen. Cecilie Johansen, frivillig i NOAH og ansvarlig for arrangering av fakkeltoget i Tromsø, er glad for at så mange møtte opp.

- At NOAHs fakkeltog mot pels arrangeres så mange steder i landet sender et tydelig signal til politikerne om at hold av rev og mink i trange bur hele livet for pelsens skyld ikke aksepteres, skriver Johansen i en pressemelding.

- Vi lever i 2016 og det er ganske ufattelig at politikerne enda ikke har klart å avvikle denne næringen, til tross for at blant annet tunge faginstanser og majoriteten av Norges befolkning mener at en avvikling er det eneste dyrevelferdsmessige forsvarlige å gjøre. Dette er et alvorlig demokratisk problem og vi gir oss ikke før alle burene er tomme, sier Johansen.