Tok det første spadetaket på Holt: – Vil skape et sterkt landbruksfaglig forskningsmiljø

Artikkelen er over 1 år gammel

Landbruks- og matminister Olaug Bollestad tok det første spadetaket på tomta hvor Veterinærinstituttets nye lokaler skal ligge i Tromsø.

DEL

– Veterinærinstituttets lokaler i Tromsø og en ny obduksjonssal vil bidra til å overvåke og gi kunnskap om dyrehelse, fiskehelse, dyrevelferd og fôr- og mattrygghet. Å bygge Veterinærinstituttet og NIBIO sine lokaler vegg i vegg vil skape et sterkt landbruksfaglig forskningsmiljø i nord. Forskningen danner kompetanse for regionen, men også for landets matproduksjon, sier landbruks- og matminister Olaug Bollestad i en pressemeldingen, etter markeringen på Holt fredag.

I februar det ble kjent at ledelsen ved Veterinærinstituttet gikk inn for å avvikle alle obduksjoner og laboratorievirksomhet ved avdelingen i Tromsø til tross for at Stortinget så seint som i 2015 ga beskjed om at virksomheten skulle fortsette.

Snudde etter protester

Avviklingen sto i sterk kontrast til planene som forelå i Tromsø. Her skulle det nemlig bygges ny obduksjonssal på Holt. Bygget var nylig lagt ut på anbud da trusselen kom om avvikling i vinter. Bakgrunnen var at Veterinærinstituttet manglet penger etter at flytteprosessen til nytt hovedkvarter på Ås hadde kostet langt mer enn planlagt.

Varselet om avvikling skapte sterke politiske reaksjoner, og til slutt ble prosessen snudd.

Regjeringen bevilget 30 millioner kroner for å sikre Veterinærinstituttets regionale tilstedeværelsen over hele landet, og om lag halvparten av disse midlene er i henhold til Stortingets vedtak i juni avsatt til å finansiere det nye bygget på Holt.

Ferdig i 2020

Utbyggingen av lokalene i Tromsø vil gi fire lokale arbeidsplasser, og vil bli en fasilitet til nytte for hele Veterinærinstituttet med samarbeidspartnere og brukere.

Prosjekteringen av bygget har allerede kommet langt, og det skal stå klart til bruk i løpet av 2020.

Artikkeltags