Katten Dio måtte akutt til veterinær: - Noen må ha dynket ham i bensin og prøvd å tenne på

BEKYMRET: May Helen Sagnes var lenge redd for at Dio skulle dø som følge av bensinen han hadde blitt dynket i.

BEKYMRET: May Helen Sagnes var lenge redd for at Dio skulle dø som følge av bensinen han hadde blitt dynket i.

Artikkelen er over 5 år gammel
DEL

Da May Helen Sagnes og samboeren Cato Berglund kom hjem fra jobb til boligen sin i Ramfjorden merket de umiddelbart at noe var galt med Dio (4).

Litt senere fikk de beskjed fra veterinær om at Dio kanskje ville dø fra veterinæren på Dyresykehuset på Stakkevollvegen.

- Dio stinket bensin da han vi kom hjem fra jobb i fire-tiden. Først trodde jeg det var Cato, som er mekaniker, som hadde fått noe oljesøl på klærne, men jeg skjønte fort at det var Dio det kom fra, sier Sagnes til Nordlys.

- Kunne dø

Helt fortvilet tok de kontakt med Dyresykehuset. Der fikk de vite at de måtte haste inn til sentrum for å få Dio vasket.

- Først sa veterinæren at Dio kunne dø. Hun sa at det var mulig at Dio desperat hadde prøvd å vaske seg selv, og at han dermed hadde fått bensinen inn i systemet gjennom munnen.

Neddynket

Katten var helt neddynket i bensin, og Sagnes mener det må ha skjedd en god stund før de kom hjem, for bensinen var allerede tørket.

- Det var over hele pelsen, fra nakken og ned til potene, og det stinket etter hvert helt forferdelig gjennom hele huset, sier Sagnes.

Hun synes naturlig nok at opplevelsen har vært helt grusom.

- Dio er ei skikkelig utekatt, og han bruker å være ute hver natt fra klokken 12 til vi kommer hjem neste dag klokken 4. Jeg har aldri vært urolig, og hadde aldri tenkt at noe slikt kunne skje i snille, stille Ramfjorden.

- Jeg skjønner bare ikke hvem som kunne gjøre noe slikt. Finnes det virkelig så syke personer i vårt nærmiljø? Jeg synes det er skummelt å tenke på.

- Vil gå bra

Etter å ha fått et grundig bad og påfølgende hårføning under narkose fra veterinær Silje Karlsen, ser det imidlertid ut til at det vil gå bra med katten.

- Jeg tror den kommer til å være i fin form når den våkner. Alt ser bra ut, sier Karlsen til Nordlys.

Samtidig sier Karlsen at hun tviler på at Dio skal ha klart å dynke seg selv i bensin på egen hånd.

- Katter misliker lukten av bensin, og vil vanligvis gå langt utenom kilden til odøren. Derfor synes jeg det virker usannsynlig at Dio skal ha badet i bensin av egen vilje, sier Karlsen til Nordlys.

- Jeg tror rett og slett noen må ha dynket ham i bensin for å prøve å tenne på. Jeg kan ikke skjønne hva annet som kan ha skjedd.

- Men man vet jo aldri, det kan jo ha skjedd et uhell også.

Vil politianmelde

Matmor Sagnes forteller at hun kommer til å politianmelde hendelsen tirsdag, og håper at hun kan få varslet om at det muligens er en sadistisk dyreplager som er på ferde i nabolaget hennes i Ramfjorden gjennom media.

- Jeg synes det er helt forferdelig å tenke på at noen kan ha gjort noe slikt. Jeg var nesten på gråten da jeg skjønte hva som må ha skjedd. Ved å gå til media håper jeg at de som eventuelt har gjort dette skjønner at folk vet om det, slik at det forhåpentligvis ikke skjer igjen, sier Sagnes.

Artikkeltags