Gå til sidens hovedinnhold

Etter 60 år fikk Edward endelig tak i drømmebilen: - Det skal jo koste litt!

Artikkelen er over 4 år gammel

Lørdag viste stolte bileiere fram sine velholdte veteranbiler på utstilling i Tromsø sentrum.

75 år gamle Edward Hough vokste opp i England med sportsbilen MG TF Midget '54 som en klar guttedrøm. Den gang var den eksklusive bilen kun tilgjengelig for de aller rikeste, så Hough måtte nøye seg med den nokså solide MG TC, en lignende bil produsert fem år før.

Lørdag 1. juli 2017, over 60 år etter at den ble produsert, står Hough i Tromsø sentrum med drømmebilen fra 1954. Han og sportsbilen står fremst i den lange rekken veteranbiler i Storgata.

– Lakken har holdt seg svært godt siden 1996 og utvendig er den en fryd for øyet, sier han entusiastisk til Nordlys. 

Han har imidlertid brukt mer enn et par kronestykker på den 63 år gamle bilen.

– I fjor ble kromet restaurert i England. Motoren er nybygd, og jeg har fått skiftet ut både elektronikk og mekanikk under panseret. Det skal koste litt!

Den iøynefallende bilen er en av flere imponerende biler på utstillingen. Hough forteller Nordlys at nøkkelen til en velholdt bil er omsorg og å kun kjøre om sommeren.

– Halve gleden er jo å se på hverandres biler, det er mye fint her. Jeg hadde ikke takket nei til å kjøre hjem i Jaguaren som står bak meg, sier han spøkefullt.

Et godt forhold i 30 år

Jan Forshaug har et langt og godt forhold til Mercedes, som har vart siden han som ungdom kjøpte sin første bil i kjøpte sin Mercedes 280 SE 1977-modell for snart 30 år siden.

– Det er en nydelig bil som flyter fint. Jeg bruker den som kosebil om sommeren, og det er gjerne den bilen jeg tar fram når vi skal gjøre til hytta på Brensholmen med gjester, sier han.

Han forteller Nordlys at en del morsomme opplevelser kan oppstå når man benytter den 40 år gamle bilen til daglig bruk.

– Fruen bruker bilen til alt mulig, og gjerne når hun skal kjøre barnebarna til skolen. Da får man mange ivrige øyne etter seg, sier Forshaug og ler.

Forshaug har enda en ledig garasjeplass, og forteller Nordlys at den store drømmen er å fylle den med en gammel Cadillac.

Byttet motorsykkelen mot luksusbil

Willy Johansen sin drøm ble oppfylt av et realt slumpetreff da han skulle selge sin motorsykkel på Finn.no.

– En kar fra Trondheim bydde meg denne, en Volvo Amazon 121-modell fra 1967 i bytte mot motorsykkelen. Som gammel volvoentusiast kan man jo ikke si nei, sier Johansen til Nordlys.

 

Han forteller at bilen var svært ettertraktet i sin tid, og at den i dag er blant Volvos sterkeste samleobjekter.

– Mange har et nostalgisk forhold til denne. Jeg og en kompis kjørte en gang forbi en dame oppi årene som virket svært nysgjerrig. Da vi møtte henne og mannen seinere kom det fram at hun har kjørt i en slik en mange gang tidligere, sier Johansen mimrende.

Bildeserie

Veteranbilene inntar Tromsø sentrum: Se bildeserie

 

Kommentarer til denne saken