Gå til sidens hovedinnhold

Fire «Børning»-inspirerte sjåfører mistet lappen på E6

Artikkelen er over 5 år gammel

Arrangør: - Det er helt på trynet.

Politiet i Vestfinnmark meldte på Twitter onsdag kveld at en UP-enhet har utført fartsmåling på E6 på Sennalandet.

Et bilfølge på fire biler ble målt i for høy fart, og det førte til førerkortbeslag på samtlige førere.

Inspirert av racer-film

Operasjonsleder Anders Bjørke Olsen, i Vestfinnmark politidistrikt, forteller at sjåførene som ble førerkortløse var alle med på arrangementet Oslo-Nordkapp 2015.

Arrangementet er inspirert av filmen Børning, som handler om et bilrace fra Oslo til Nordkapp. Ifølge facebookgruppen til arrangementet var bilene fremme på Nordkapp tidligere idag.

- Vi fikk tidligere i kveld klager fra publikum og uvettig kjøring. Vi tenkte derfor det var på sin plass med en fartskontroll på Sennalandet, forteller operasjonslederen.

Han forteller at førerne skal være rundt 20 år, og at alle bilene ble målt til pluss minus 130 kilometer i timen.

- De har litt utfordinger

Bjørke Olsen sier han synes konseptet med et bilrace fra Oslo til Nordkapp er greit så lenge de forholder seg til lover og regler.

- De har jo desverre vist at de har litt utfordinger rundt akkurat det. Turen hjem er lang, så jeg håper at de andre i følget holder seg til fartsgrensene.

Videre sier han at konstabelen på Sennalandet melder om flere andre som kommer i god fart.

- Han blir nok stående der utover kvelden ja, avslutter han.

- Helt på trynet

Tony Edvardsen er en av arrangørene bak kompisarrangementet Oslo - Nordkapp 2015. Han synes det er utrolig trist at det første som skjer etter at arrangementet er avslutter er førerkortbeslag.

- For å si det slik, vi var ferdige på Nordkapp i sju-åtte tiden i kveld. At noen, bare timer etterpå, klarer å kjøre så styggfort at de mister førerkortet er helt på trynet.

Han forteller at dette var noe kompisgjengen på fem pratet med de 75 deltakerne om før de kjørte fra Tusenfryd i Oslo på fredag som var.

- Det var tydeligvis ikke alle som hørte etter. Alle kjørte pent og ordentlig oppover, så jeg synes det er skikkeilg dårlig gjort av deltakerne som nå har mistet førerkortet, at dette skjedde nå.

Langstrakt land

Edvarsen forteller han fikk ideen for ti måneder siden. Han fikk med seg kompisene Ole Christian Sandvoll, Christian Martinsen, Jørgen Strande og Vegar Glomstad, og opprettet et facebookarrangement. Kort tid etterpå strømmet påmeldingene inn.

- Vi regnet med at det skulle være 15-16 stk som var interesserte i å være med, men det viste seg jo å bli ganske mange flere.

Hovedgrunnen til å lage arrangementet forteller Edvardsen skyldes et langstrakt land med mange bilinteresserte.

- Det er mange som er interessert i bil i dette landet, og enda flere som ikke har sett landet vårt. Jeg synes det er kult å oppleve Norge sammen med andre. Jeg har fått venner for livet, så sånn sett har arrangementet vært en stor suksess.

Det har vært forskjellige aldersgrupper med, men hovedandelen har vært voksne.

- Disse som nå mistet lappen kaller jeg ikke voksne i det hele tatt. Når man oppfører seg sånn er man ikke mye voksen.

Edvardsen var siste bil i følget som forlot Nordkapp, og når Nordlys prater med han er han enda ikke kommet til Sennalandet, der de fire førerne mistet sertifikatet.

- Jeg er glad i lappen min jeg. Dessuten liker jeg å se ting rundt meg når jeg kjører. Kjører man i 130 får man ikke med seg mye, avslutter han.

Kommentarer til denne saken