Mann varetektsfengslet etter at 23-åring forsvant i sjøen i Vesterålen

Artikkelen er over 2 år gammel

En mann i 30-årene er varetektsfengslet i fire uker etter at Truls Henrik Johansen forsvant på havet natt til forrige fredag.

DEL

Mannen er varetektsfengslet i fire uker med brev- og besøkskontroll, opplyser politiet. Han er siktet for å ha forlatt den savnede 23-åringen i hjelpeløs tilstand, eller for medvirkning til dette.

To andre menn som er siktet i saken ble også begjært varetektsfengslet, men Vesterålen tingrett ga ikke politiet medhold i fengsling av disse. Påtalemyndigheten vil anke avgjørelsen til lagmannsretten, og de to blir i politiets varetekt inntil avgjørelsen er tatt.

Redningsskøyte

Fengslingsgrunnlaget er fare for bevisforspillelse.

– Politiet søker videre etter den savnede mannen, og har samtidig fullt trykk på etterforskningen for å få avdekket hva som har skjedd, sier Anne Margrethe Kleczka, sjef i etterforskningsavdelingen hos politiet i Lofoten og Vesterålen i en pressemelding.

Mannen som er savnet og antatt omkommet, er 23 år gamle Truls Henrik Johansen fra Øksnes.

– De tre skal ha vært i kontakt med den savnede mannen tett opp mot tidspunktet da han forsvant. De ble alle tre plukket opp av en redningsskøyte samme natt som han ble borte, sa Kleczka til NTB torsdag.

– Vi tror de tre har informasjon og opplysninger om hva som har skjedd på tidspunktet den savnede forsvant, sier Kleczka til Lofotposten.

Fritidsbåt kantret

Hun sier til Vesterålen Online at det er forklaringer de siktede har gitt til politiet og observasjoner under redningsaksjonen, som danner grunnlag for siktelsen.

Seksjonslederen ønsker ikke å si noe om hvilken relasjon det er mellom mennene.

23-åringen ble meldt savnet natt til fredag 15. juni etter at en fritidsbåt hadde kantret. Til sammen fire personer i to båter gikk ut fra Øksnes Vestbygd i 2-tiden om natten. Det var to menn i hver småbåt.

Politiet i Lofoten og Vesterålen arbeider med å avdekke hva som har skjedd, og de får teknisk og taktisk bistand fra Kripos. Samtidig fortsetter søket etter den savnede mannen.

Søkemannskapene konsentrerte seg først om å søke i området Tunstad/Hjellsandvika på Skogsøya der den ene skoen til den antatt omkomne 23-åringen ble funnet.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken