To høytrykk i kø: - Nord-Norge stikker av med det fineste været fremover

GODE UTSIKTER: Når det første høytrykket forsvinner østover torsdag, er et nytt på vei. Illustrasjon: Meteorologisk institutt

GODE UTSIKTER: Når det første høytrykket forsvinner østover torsdag, er et nytt på vei. Illustrasjon: Meteorologisk institutt

Artikkelen er over 1 år gammel

Kraftig vind og regnbyger erstattes av fint høstvær.   

DEL

Mandag forårsaket et lavtrykk på vei inn sør for Svalbard vind opptil sterk kuling i Nord-Norge.

Vindkulene var sterkeste på ettermiddagen, og avtok utover kvelden. Også nedbøren vil opphøre etter hvert, opplyser Tone Christin Thaule, statsmeteorolog ved Meteorologisk institutt i Bergen

Allerede tirsdag ettermiddag er det lysning i sikte.

Høytrykk under oppbygging

- Det kan komme enkelte byger første del av dagen, men fra i morgen ettermiddag blir det stort sett oppholdsvær. Det bygger seg opp et høytrykk med senter over Finnmark på onsdag, som medfører tørt og fint vær. Nord-Norge stikker av med det fineste været fremover, sier Thaule.

Det vil imidlertid blåse litt, opptil sørøstlig frisk bris utsatte plasser på onsdag.

- Torsdag blir det mindre vind, og det blir sannsynligvis ikke særlig nedbør å snakke om torsdag heller, men det blir muligens mer skyer når høytrykket beveger seg østover.

Mot helgen er et nytt høytrykk på vei inn.

- Fredag ser veldig bra ut, det samme gjelder lørdag. Så vil høytrykket gå litt østover på søndagen. Men for Troms og Finnmarks del vil det bli fint da også, men i Nordland vil det bli mer skyet etter hvert.

15-16 grader

Selv om det blåste friskt i Troms mandag, var det fine temperaturer flere steder. På Tromsø Lufthavn ble det målt 17 grader på formiddagen.

- Det blir ikke så varmt de neste to dagen, kanskje 11 til 13 grader i Tromsø. Høytrykket som kommer inn onsdag kan gi 15-16 grader på det varmeste, og det er ikke så verst, sier Thaule.

Artikkeltags