Slik blir nyttårsværet: – 90 prosent sikkert at det ikke blir mildvær

KLART OG FINT: I fjor så det slik ut da Fjellfyrverkeriet ble skutt opp. I år kan det bli nedbør og vindfullt, varsler meteorologene.

KLART OG FINT: I fjor så det slik ut da Fjellfyrverkeriet ble skutt opp. I år kan det bli nedbør og vindfullt, varsler meteorologene. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Etter mildvær og regnbyger fredag, blir det full vinter igjen i Troms allerede lørdag.

DEL

Meteorologisk institutt sendte torsdag morgen ut farevarsel om nedkjølt regn i Sør-Troms.

– Torsdag blir det spredt nedbør, og ganske varierende nedbørsform. I Tromsø og nordøstover blir det snø. Sør for Tromsø, fra Bardufoss til Evenes blir det både sludd, snø og regn. Det kan også komme underkjølt regn. Vi har fått meldinger om regn fra fly oppe i 7000 fots høyde, opplyser vakthavende statsmeteorolog Eirik Samuelsen ved Vervarslinga i Nord-Norge.

Utover kvelden og natta vil imidlertid nedbørsaktiviteten avta.

– Første del av morgendagen ser grei ut. Men, det kommer et nytt lavtrykk inn på ettermiddagen som gir sørvestlig stiv kuling, og det kan bli en del snø. Sør i fylket går det fort over til regn. Det kan bli underkjølt regn enkelte plasser også fredag, men på kysten vil det bli plussgrader.

Kuldegrader og snøbyger

I Tromsø og sørover kan det bli mest regn. Lenger nord i fylket vil nedbøren komme først og fremst som snø.

– I Tromsø blir det enten snø eller egn, eller en god blanding. Det vil være på det mildeste natt til lørdag, opplyser Samuelsen.

Lørdag dreier vinden mer på nord, og temperaturen synker igjen.

– Vi vil få nordlig eller nordvestlig kuling. Det vil komme snø i hele fylket, og det kan også bli solide mengder. Det vil variere, men jeg ser ikke bort fra at det lokalt kan komme over 20 centimeter.

Storm på vei inn

Søndag avtar vinden, men det kan bli enkelte snøbyger.

Når det gjelder nyttårsværet, er prognosene fortsatt litt usikre. Det ventes et stormsenter inn mot Nordvestlandet. Lavtrykkets plassering og bane vil avgjøre hvordan været blir i Troms på årets siste dag.

– Det er 90 prosent sikkert at det ikke blir mildvær. Vi blir nok liggende i kaldluften. Ifølge prognosene i dag kan det komme snø og bli vindfullt, men dette er fortsatt usikkert og avhenger av plasseringen og banen til stormsenteret, sier Samuelsen.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken