Gladmelding fra meteorologen: Slik vil det fortsette hele uka!  

KLARVÆR: Tromsøværingene grep sjansen og koste seg i finværet på Prestvannet søndag.

KLARVÆR: Tromsøværingene grep sjansen og koste seg i finværet på Prestvannet søndag. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Folkeliv på Prestvannet i helga.

DEL

Sist fredag ble Prestvannet-isen erklært som tykk nok. Tromsø-folk lot ikke sjansen gå fra seg, og nøt noen av årets siste solstråler på skøyter og til fots på og ved vannet søndag.

Meteorologene varsler stabilt vintervær – og mellom fire og seks minusgrader – i Tromsø helt til neste helg.

Spredte snøbyger

- Det vil holde seg stabilt kaldt de neste dagene også. Mot slutten av uka vil det komme inn et lavtrykk som vil trekke inn litt nedbør. Det er først og fremst Nordland som får kjenne på nedbøren, forteller vakthavende statsmeteorolog Ragnhild Nordhagen på Vervarslinga i Nord-Norge.

I Troms og Finnmark vil det bli oppholdsvær og perioder med sol de første dagene, inntil mørketiden setter inn. Det kan bli spredte snøbyger på indre strøk av Troms og i Øst-Finnmark.

På kysten kan det også bli en god del vind.

Plussgrader igjen

- Øker vinden litt på fra mandag ettermiddag, for det meste i Nordland, hvor den kan komme opp i liten kuling utsatte steder. Onsdag kan det bli stiv til sterk kuling. Torsdag og fredag kan man også få vind opp i stiv kuling i Troms og Finnmark, sier Nordhagen.

Neste helg kan den det fine, klare vinterværet være over for denne gang.

- Det kommer som sagt inn et lavtrykk sørfra, og det vil igjen bli plussgrader i Troms. Men hvis det kommer nedbør, vil det først og fremst være på innlandet, sier statsmeteorologen.  

Artikkeltags