BISCHOFSHOFEN (Nordlys): Johann Forfang har vært den store norske overraskelsen under hoppuka. Etter to dårlige treningshopp fryktet man at 19-åringen skulle få trøbbel med å kvalifisere seg til rennet i Bischofshofen tirsdag. Spesielt var det andre hoppet på 114 meter ille.

- Men jeg fryktet aldri at jeg ikke skulle makte og kvalifisere meg fordi jeg var klar over hva jeg gjorde feil. Jeg var rett og slett for ivrig i det andre hoppet fordi jeg ville rette opp feilene fra det første, sier Forfang.

Og i den første treningsomgangen landet han på 122 meter. Men da det gjalt som mest ble det ti meter lengre og 14.plass i kvalifiseringen.

Skaffet seg rutine

19-åringen hadde ingen problem med å stenge ute de negative tankene.

- Jeg føler at jeg takler den biten bra etter hvert. Men det er selvsagt tøft å gjennomføre to svake treningshopp. Samtidig har jeg god kontroll på det jeg skal gjøre.

Han legger ikke skjul på at ambisjonene var å kvalifisere seg til samtlige fire renn. Tirsdag jakter han sin fjerde finaleomgang. Hjemmehåpet Manuel Poppinger blir mannen Forfang må slå ut i mann-til-mann-duellen.

- Egentlig var jeg trygg på at jeg skulle makte å kvalifisere meg til de fire konkurransene. Nå vil jeg vinne en ny duell.

Gjør han det forsvarer han trolig plasseringen blant de 15 beste i sammendraget.

- Resultatene tenker jeg ikke på. Jeg er heller mer opptatt av å hoppe godt og gjøre gode prestasjoner.

Skal møte ledelsen

Forfang vet fortsatt ikke om han reiser til Kulm for å komme skiflyging der.

- Laget er ikke tatt ut. Det skjer etter det siste rennet tirsdag. Men jeg skal prate med ledelsen om hva som skjer etter hoppuka, sier Forfang. Han ønsker ikke å spekulere i om han vil ha en pause etter ti hektiske dager i Tyskland og Østerrike.

- Det er jo litt styr, men det er kun artig.

Sportssjef Clas Brede Bråthen fryktet ikke at Forfang skulle gå på en sprekk etter et dårlig treningshopp.

- Det skjer ikke med en hopper som hopper så bra som Johann gjør for øyeblikket. Man blir ikke påvirket av et treningshopp.

Bråthen bekrefter at laget til Kulm blir tatt ut etter konkurransen tirsdag.

- Vi har gjort noen tanker og med tanke på Johanns muligheter ser det bra ut. Men vi har ikke tatt ut noe lag.