19-åringen fra Tromsø fikk ikke den starten på hoppuka som han håpet på. Forfang ble til slutt nummer 28 etter hopp på 111 og 119,5 meter. Og det var spesielt det første hoppet som ødela for Forfang. Ingen hadde verre forhold enn Tromsø-hopperen i den omgangen. Med tre sekundmeter bakvind er det vanskelig å komme langt ned i bakken.

- Det var krevende forhold, og jeg var ikke blant de som taklet dem best. Men det er en grei gjennomkjøring, sier Forfang til NRK.

- Forfang gjør et bra hopp, men er skikkelig uheldig med forholdene i begge omgangene, mener NRKs ekspertkommentator Johan Remen Evensen.

Ikke helt fornøyd

Samtidig innrømmer Johann Forfang at han ikke er helt fornøyd med innsatsen i Oberstdorf.

- Jeg føler at jeg har mer inne. Spesielt gjelder det i det første hoppet, sier Forfang til NRK.

Nå ser han fram til å bytte ut Oberstdorf med Garmisch-Partenkirchen. Det gjelder å nullstille seg foran det hopprennet som samler flest TV-seere.

- Oppholdet i Oberstdorf har vel ikke vært vellykket. Nå får jeg slå tilbake i den neste konkurransen, fortsetter Forfang til TV-kanalen.

Får godkjent

Sportssjef Clas Brede Bråthen gir Forfang godkjent i debuten i verdenscupen.

- En grei debut. Samtidig vet vi at Johann kan bedre, sier Bråthen til Nordlys.

Han bekrefter at forholdene var dårlig når Forfang var i aksjon.

- Forfang var veldig uheldig med dem, men han taklet forholdene bra og gikk videre. Han tar ut en av de beste tyskerne av konkurransen. Det må vi være fornøyd med, oppsummerte sportssjef Clas Brede Bråthen.

Østerrikeren Stefan Kraft vant rennet. Anders Fannemel ble beste nordmann på sjetteplass.