Tromsøgutten Johann André Forfang (19) har ikke fått noen gode verdenscupopplevelser i verdenscupen i Japan. Det begynte dårlig med sykdom før avreise, og da den norske troppen tok av fra Gardermoen, lå Forfangs ski igjen på flyplassen.

– Ja, skiene kom først ikke med fra Værnes til Oslo, og derfra bare tulla det seg til. De ble liggende en stund i Oslo fordi de mente at skiene ble med på flyet mitt til Helsinki. Heldigvis ringte jeg og hørte, så de fikk sendt dem avgårde. Fikk beskjed i går om at jeg skulle få dem til rennet i dag, men fikk en telefon i dag tidlig før rennet at skiene var i Tokyo. Så jeg får nok skiene i kveld, sier Johann André Forfang til Nordlys.

- Føltes helt forferdelig

Dermed måtte Forfang hoppe på lånte ski i Sapporo. Det trivdes han ikke spesielt godt med.

Han landet på 115 meter, og 37.plass etter første omgang. Dermed ble det andre omgang fra tribuneplass for unggutten.

– Det å hoppe på lånt utstyr er ikke veldig morsomt. Man bygger jo opp en trygghet og en tillit til utstyret sitt, og spesielt bindinger er noe man venner seg til over lang tid. Jeg har hoppet med en spesiell binding nå i fem år, og det å hoppe med noe helt annet i dag føltes helt forferdelig ut, sier Forfang.

– I tillegg tar det mye fokus å skulle finne ski som passer og som har bindinger som er montert til en like stor sko som jeg bruker, sier Forfang.

Ikke så skuffet

Nå håper han utstyret er på plass foran søndagens renn. Han kan glede seg over at kroppen i det minste fungerer bedre etter sykdom.

– Kroppen føles bedre. Det var kjedelig å ikke få være med i finaleomgangen, men jeg gjorde så godt jeg kunne med fremmed utstyr og da det ikke var godt nok,  så blir jeg ikke veldig sur. Det er vanskelig å skulle prestere som normalt med utstyr som setter deg tilbake teknisk, sier Johann André Forfang.

Landslagssjef Alexander Stöckl unnskyldte også Forfang.

– Vi har slitt med en del utfordringer her borte. Forfangs utstyr kom ikke med flyet (til Japan). Det gikk galt under transporten mellom Trondheim og Oslo. Slikt er irriterende, sa landslagstrener Alexander Stöckl til NTB.

Forfang hadde kun Robert Johansson av de norske hopperne bak seg på resultatlista.

Anders Fannemel ble beste nordmann på åttendeplass i rennet, som ble vunnet av slovenske Peter Prevc.