Etter tre timer på toppen av Schattenbergbakken i Oberstdorf slapp Johann Forfang ut på bommen. Men etter at 19-åringen ble vinket til side to ganger ble rennet avlyst. Da hadde man utsatt rennet åtte ganger. Juryen hadde fått nok.

Det var en helt rett avgjørelse. En avgjørelse de burde ha tatt på et langt tidligere tidspunkt.

Arrangørene hadde ikke værgudene på sin side i snøbygene i Tyskland. Gang på gang ble rennet utsatt 15 minutter. Juryen hadde en vanskelig jobb, men de tok som sagt den helt rette avgjørelsen til slutt. De tok hensyn til det viktigste i idretten; fair play.

Trolig villle ikke den beste hopperen ha vunnet i Oberstdorf. Den hopperen som hadde fått de beste forholdene, og hatt vinden på sin side, villle ha stått på toppen av seierspallen i det første rennet i den 63. hoppuka.

Etter at juryen hadde tatt avgjørelsen slo landslagstrener Alexander Stöckl fast at avgjørelsen var helt rett fordi forholdene var for ustabile. De var rett og slett farlig for utøverne. Sikkerheten til dem kommer først.

Det samme var Anders Jacobsen, den eneste nordmannen som slapp utenfor, enig i. I et intervju med NRK slo Jacobsen fast at man burde ha stoppet rennet lenge før det var gått tre timer. Og det er ikke vanskelig å være uenig.

Men det er nok en årsak for at arrangørene ville gjennomføre rennet. Hoppuka og de fire rennene der er et av høydepunktene i hoppsporten hvert år.

Og de forskjellige TV-selskapene betaler mye for å sende fra Tyskland og Østerrike. Uten TV-kanaler hadde nok konkurransen vært avlyst på et tidligere tidspunkt. Det var nok også en grunn for at de ventet i det lengste med å avlyse rennet.

En annen grunn var antall tilskuere. Hele 24.500 hadde funnet veien til en av verdens mest kjente hopparenaer.

Men til slutt vant fornuften. De tok hensyn til sikkerheten til utøverne og viljen til å gjennomføre et renn under tilnærmede like forhold. Det betaler seg nok i lengden.