Sanitetskvinnene sponser deltakere på CRUX-huset

SANITETSKVINNER OG DELTAKERE PÅ CRUX-HUSET: Fra venstre Rikke Reedtz, Barbro Uilenborg, Leif Bremer, Ruth Andreassen, Elfrid Oliva Jenssen, Liv Tørring, Lillian Skogvik, Anbjørg Ness. Anne Sørensen, Solfri Wiggen og Tone Rønbeck.

SANITETSKVINNER OG DELTAKERE PÅ CRUX-HUSET: Fra venstre Rikke Reedtz, Barbro Uilenborg, Leif Bremer, Ruth Andreassen, Elfrid Oliva Jenssen, Liv Tørring, Lillian Skogvik, Anbjørg Ness. Anne Sørensen, Solfri Wiggen og Tone Rønbeck. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Tromsø sanitetsforening sponser deltakere på CRUX-huset med ryggsekker og refleksvest.

DEL

Onsdag fikk deltakerne på CRUX-huset oppfølgingssenter overlevert ryggsekker, refleksvester og refleksbånd til 20 personer.

Ryggsekkene og refleksvestene skal brukes i opptreningsperioden til den store pilgrimsvandringen Santiago de Compostela.  16 deltakere på CRUX-huset, pluss ledere og frivillige skal i mai/juni delta i Santiago de Compostela i Spania. Da trenger de å trene, både på å gå og på å bære ryggsekk. Det er det dagstursekkene skal brukes til. Trene på å gå med ryggsekk.

CRUX-huset oppfølgingssenter i Tromsø er et oppfølgingstilbud for mennesker som ønsker å arbeide med endring for å oppnå et liv uten rusavhengighet og kriminalitet.

Tone Rønbeck som er leder for tiltaket «Kunsten å gå» på CRUX-huset, forteller at de allerede er begynt å gå en gang i uka. Foreløpig går de 10 km turer, men planen er å øke dette inn mot Santiago de Compostela. Rønbeck er selv en erfaren pilgrimsvandrer. Årets vandring blir henne sjette.

Deltakerne fra CRUX-huset skal gå to ulike distanser på pilegrimsvandringen. De fleste går 500 km, mens noen går 100 km.

Deltakerne på CRUX-huset har ulik bakgrunnserfaring. Noen har slitt med rusavhengighet, andre med psykiske lider, noen kommer fra en kriminell fortid, og noen kan ha helt andre problemer. Og for noen kan det være sammensatt av flere forhold. Felles er at de trenger å komme seg videre i livet sitt, og da kan et tiltak som å begynne å gå, være starten til å komme videre. Det er tankegangen.

Alle deltakerne er i tillegg med på et livsmestringskurs hvor de møtes 10 ganger. De møtes hver onsdag på CRUX-huset og lager middag. De har også juleverksted der, og for dem som ønsker ro og fred, så finnes det også stillerom der.

Etter hvert har det utviklet seg et nytt sosialt miljø for deltakerne på huset. De har fått nye venner og et nytt nett verk. Målet er også at deltakerne skal hjelpe hverandre opp å gå.

Rikke Reedtz, en av deltakerne på huset, er full av ros og lovord om tiltaket.

- Jeg blir ressurssterk her. Jeg får ta ansvar, sier Rikke Reedtz.

Norske Kvinner Sanitetsforening har selv et prosjekt som kalles Omtanke for nærmiljøet som retter seg mot dels samme gruppe, og Solfrid Wiggen som er leder i Tromsø sanitetsforening synes derfor ikkeat  det var vanskelig å si ja til å sponse deltakerne på CRUX-huset.

Stiftelsen CRUX, tidligere Kirkens Sosialtjeneste, er en landsomfattende, diakonal og ideell stiftelse som tilbyr tjenester innen helse- og sosialfeltet i Norge. Stiftelsen CRUX har virksomheter fra Tromsø til Kristiansand.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken