Allerede klokka sju er de ansatte på jobb hver dag. Sjefen begynner gjerne en halvtime før.

Ikke nok med at Morten Guttormsen piner alle opp grytidlig, han forventer også at de skal være i godt humør når de kommer på jobb!

– Vi måler selvsagt omsetning og resultat. Men det aller viktigste for at vi skal vokse er at det ansatte er motiverte og glade på jobb. Vi må være blide om morgenen. Og ingen skal gå hjem til familien og være sur på kjerring og unger på grunn av noe på jobben, sier Guttormsen når han tar imot Nordlys i Sinus-bygget like utenfor sentrum av Sandnessjøen.

LES MER: Vekst i Nord 2008 - alle bedriftene!
LES MER: De nominerte i Troms - Finnmark - Nordland

Optimisme

Trivsel og familie står øverst på prioriteringslista for elektrobedriften.

– Vi er en mannsbedrift. Men hvis ungene er sjuke, sier vi at mannfolkene skal være hjemme de også og ta sin del av ansvaret, sier Guttormsen.

Selv har han ordnet seg på annet vis.

– Jeg jobber så mye for tida at vi har blitt enige om at kona jobber 40 prosent for å ta unna husarbeid og få ungene til og fra barnehage og skole. Så har vi muligheten til å gjøre det vi har lyst til å gjøre når vi begge har fri.

De regntunge skyene over Sandnessjøen denne dagen tegner så visst ikke et riktig bilde på stemninga i næringslivet i den idylliske helgelandsbyen.

Utbygging og drift av Skarv-feltet utenfor kysten gir håp om at edle dråper skal dryppe også på lokale bedrifter. Det gjelder i høyeste grad Sinus.

LES MER: Fjorårets Vekst i nord
LES MER: Dette er Vekst i nord

– Montørene viktigst

– Målet er å få ta del i en vedlikeholdskontrakt for BP (British Petroleum, operatør, journ. anm.) på Skarv når den runden kommer i 2011. Det er et nytt marked for oss, men det er vanlige folk vi har med å gjøre. Vi må ikke glemme det. Og det er ikke nødvendigvis hvor flinke sjefene er som er avgjørende, det er montørene ute hos kundene som er viktigst.

Næringslivet i Sandnessjøen har dannet ei sammenslutning som skal fungere som en felles front opp mot BP for å være i posisjon til å få kontrakter. Der er Guttormsen styreleder.

– Vi har stor tro på Skarv. BP ønsker lokale leverandører og bidra til å gjøre noe for Helgeland i en helt annen grad enn tidligere. påpeker han.

Sinus, som var Siemens inntil i 2000, har allerede skaffet seg relasjoner i oljebransjen gjennom elektroinstallasjoner på seismikkbåter ved Fosen mekaniske verksted. Til neste år vil det i tillegg kunne bli mulighet for store oppdrag på flere ankerhåndteringsbåter.

Internasjonalt potensial

Hovedaktiviteten til Sinus er imidlertid fortsatt i og rundt Sandnessjøen. Helgelandsbase er største kunde og serviceavtaler på 300 bygg skaffer mest penger i kassa. Guttormsen vil basere selskapet på lokalmarkedet i framtida også, men samtidig vokse videre.

– Lokalt er det ikke rom for vekst. Men utenfor Helgeland ser vi muligheter, sier Guttormsen, og utelukker ikke etableringer av nye avdelinger i Nord-Norge.

Samtidig har Sinus laget seg et eget, nytt marked med internasjonalt potensial. Selskapet har selv utviklet et skjermbasert styresystem for incineratorer (søppel og spilloljebrennere) om bord på skip og plattformer. Mannskap har blant annet vært i Singapore på oppdrag.

– Vi ser for oss et stort marked over hele verden. Etterspørselen øker. Det er gøy, fordi det fører til økt omsetning for kundene.

Vil gjøre kunden god

Akkurat det er en sentral del av filosofien til Sinus og Guttormsen.

– Vi har et eget grossistlager som vi selger varer fra, også til konkurrenter. Jeg mener at man ikke får vekst hvis man bare sitter og passer på sitt eget. Man må være åpen. Vi ønsker å gjøre kunden god. Blir han større, så vil det dryppe på oss. Velger kunden en annen, river vi oss ikke i håret, men tenker at vi i alle fall har vært med på å skape aktivitet.

Vekst er viktig for Guttormsen.

– Men vi kan ikke hoppe på hva som helst bare for å vokse. Vi springer ikke med hodet under armen bare for å øke omsetninga. Veksten må komme som en følge av at vi gjør, og har gjort, en god jobb.