De vant årets Vekst i nord

FINALISTENE: Bård Meek-Hansen fra Grovfjord Industrier (Grovfjord Mek.), juryformann Stein-Gunnar Bondevik fra Innovasjon Norge, daglig leder Bjørn Tore Hagberg i Ascella, Knut-Ole Ysland fra Maskinering og sjefredaktør Anders Opdahl i Nordlys. Ascella stakk av med seieren og 250.000 kroner, mens Grovfjord Industrier og Maskinering fikk andreplass og hederlig omtale.

FINALISTENE: Bård Meek-Hansen fra Grovfjord Industrier (Grovfjord Mek.), juryformann Stein-Gunnar Bondevik fra Innovasjon Norge, daglig leder Bjørn Tore Hagberg i Ascella, Knut-Ole Ysland fra Maskinering og sjefredaktør Anders Opdahl i Nordlys. Ascella stakk av med seieren og 250.000 kroner, mens Grovfjord Industrier og Maskinering fikk andreplass og hederlig omtale. Foto:

Artikkelen er over 6 år gammel

...og 250.000 kroner. STOR BILDESERIE!

DEL

Foran en sal full av næringslivsledere i Rica Ishavshotell torsdag kveld, tok Ascella AS i mot prisen og applausen som årets vekstbedrift i Nord-Norge.

Det skjedde under årets Vekst i nord-konferanse.

INTERAKTIVT KART: Bla deg rundt i Vekst i nord-kartet!

Til Silicon Valley?

Vinneren er nok glad for at han bestemte seg for ikke å reise hjem til Alta i kveld, men framover kan nok noe av pengene gå til reising.

- Vi skal bruke 24.000 kroner på å reise til Silicon Valley. Var det ikke det Terje Wold sa det kostet å delta på det kurset?, spøkte Hagberg.

Han siktet til et foredrag tidligere på dagen, der Inventia-gründer Wold la fram nyheten om at de nå har utviklet et sikkerhetsprogram for Dropbox.

LES OGSÅ: Troms-gründer sørger for en sikrere Dropbox

Satser i utlandet

Ascella-sjefen har tidligere avslørt at de nå satser for fullt med salgskontor i Stockholm. Nå har de kontor i Alta. Pengene kommer godt med når de nå skal satse for fullt i Sverige.

LES REPORTASJEN HER: Hentet datteren på trening - fikk app-idé

Mobiltekonologi-selskapet har utviklet tre applikasjoner for smarttelefoner: SmartDok, Timeoversikt og EasyCoach. De to første er beregnet på bedrifter, mens den tredje retter seg mot trenere i aldersbestemte idretter, som fotball, håndball og ski.

Juryleder Stein-Gunnar Bondevik trakk fram potensialet for vekst som en av de viktigste grunnene til at Alta-firmaet trakk det lengste strået.

Hederlig omtale

To bedrifter fikk også hederlig omtale under Vekst i nord-finalen.

De rutinerte båtbyggerne i Grovfjord Industrier (eier Grovfjord Mek.) fra Grov i Skånland har funnet en ny nisje: hurtiggående servicebåter i aluminium til vindmølle-industrien.

LES OGSÅ: De lager båter som går fra vindmølle til vindmølle

Maskinering fra Bodø, som driver med maskinering, sveising og reparasjon av store roterende sylindre, har eget privatfly og topp hemmelig utstyr.

LES OGSÅ: Her er gutta som kjører privatfly til jobb!

Begge de to fikk hederlig omtale og 25.000 kroner hver i premie.

LES MER: Alt om Vekst i nord 2012

Saken oppdateres.

Artikkeltags