Tromsøs nye park for barn er planlagt ferdigstilt i slutten av november, men allerede nå er det stort engasjement blant byens yngste.

- Jeg vet ikke om det er noen som har misforstått, men det har vært flere barn som har kommet bort og spurt "hvor er lekeparken henne?". Interessen er i alle fall der!

Det sier Kamilla Winther og ler. Sammen med søsteren Katrine har hun designet forslagene til innredningen av parken på Veitasenteret. Over 100 tromsøbarn i alderen 5-6 år har stemt over hvilket design de likte best, og til slutt stod teamet igjen med to vinnere.

- Vi har fokusert på at designene skal appellere til barna, og at de skal være med på å bestemme hvordan parken skal se ut. Mye farger, og vi ville prøve å fange energien til de unge. Vi startet med 12 utkast, så gikk vi over til seks som juryen skulle stemme over, sier Katrine Winther.

Søsteren følger glad opp:

- Det har tydeligvis funka! Det var veldig nært mellom stemmene, så det er tydeligvis mange av de som har blitt godt likt.

- Helt suverent!

Winther-søstrene skal selv male veggene i parken, og forteller at de ønsker å ha et åpent rom i prosessen, slik at barn kan komme å se på arbeidet som blir gjort. De har nettopp startet opp for seg selv som illustratører under samme navn, og er glad for at de har fått være med i prosessen rundt barneparken.

 

- Det er helt suverent at vi får gjøre dette! Det er et veldig bra prosjekt, sier Kamilla Winther.

Hun trekker også fram at det er fint at barna også har fått være med å bestemme. På lørdag kom over 100 barn for å stemme over designet på sentrums nye lekerom, men det var ikke kun på lørdagen det kom interesserte jurymedlemmer:

- Kråkeslottet barnehage kom innom på fredag med en gjeng barn som hadde sett oss på NRK og ville også være med å bestemme. Det er fint å se at de er engasjerte, sier Veitas senterpilot May Tordis Simonsen med et smil.

- Vil trekke folk til sentrum

I tillegg til å gi barn og voksne et godt tilbud på bytur er det en klar tanke med prosjektet:

- Målet er jo å invitere og få flere til sentrum. Vi prøver å puste litt liv inn i bydelen, og da spesielt å få barnefamilier hit. Vi vil jo gjøre dette fordi barna setter pris på det, sier Simonsen.

 

Hun sier prisen for å bruke rommet vil ligge på maksimalt 50 kroner, og at det er tenkt at man ikke skal kunne bruke det hele dagen.

- Vi vil holde prisen lav for å gjøre det så tilgjengelig som mulig, men samtidig er det driftskostnader å dekke. Det er jo i privat regi, avslutter hun.