Her er de tre alternativene for ny vei i Tromsø

NY VEG: Prioriteringsrapporten for ny Tverrforbindelse og Kvaløyaforbindelse anbefaler å fortsette utredningen av tilsammen syv alternativer for ny veg.

NY VEG: Prioriteringsrapporten for ny Tverrforbindelse og Kvaløyaforbindelse anbefaler å fortsette utredningen av tilsammen syv alternativer for ny veg.

Artikkelen er over 5 år gammel

Opp i byrådet på torsdag.

DEL

Torsdag skal byrådet ta stilling til hvilke alternativer de ønsker for den fremtidige hovedferdselsåren.

Styringsgruppen for Transportnett Tromsø har foreslått å gå videre med til sammen syv forslag til ny Tverrforbindelse og ny forbindelse til Kvaløya.

Torsdag skal byrådet i Tromsø ta stilling til hvilke alternativer de ønsker seg. Senere skal saken til behandling i kommunestyret.

Anbefalingene

Prioriteringsrapporten, som er utarbeidet av Statens vegvesen, Tromsø kommune og Troms fylkeskommune, har anbefalt ytterligere utredning av tre alternativer til ny Kvaløyaforbindelse.

  • B2: Ny bru i nærheten av dagens Sandnessundbru.
  • B3: Bru fra Langnes til Selnes.
  • B6: Undersjøisk tunnel fra området ved postterminalen på Langnes til Håkøya og ny bru fra Håkøya til Kvaløya.

Rapporten anbefaler også å fortsette arbeidene med tre alternativer for ny Tverrforbindelse:

  • A3: Tunnel fra Breivika til området ved Scandic hotell, som ender opp i dagens Tverrforbindelse
  • A4: Tunnel fra Breivika til Langnes med påhugg lokalisert i sammenheng med eksisterende tunnel.
  • A5: Tunnel fra Breivika til området ved postterminalen på Langnes. Dette alternativet vil kreve ytterligere areal ved postterminalen om det skal kombineres med en tunnel til Håkøya.

Kombinasjoner

Ett alternativ for sammenhengende trasé fra Breivika til Kvaløya anbefales også. Det er en tunnel fra Breivika til Selnes på Kvaløysletta.

I rapporten heter det at ikke alle alternativene til Tverrforbindelse og Kvaløyaforbindelse kan kombineres, og at å finne ut hvordan de forskjellige kombinasjonene vil fungere vil være en viktig del av den videre planprosessen.

Artikkeltags