Gangbrua kollapset i sommer etter trailer-kræsj. I natt blir den reparert

KOLLAPSET: Broen kollapset etter trailer-krasj i sommer. I kveld starter arbeidet med gjenreisingen.

KOLLAPSET: Broen kollapset etter trailer-krasj i sommer. I kveld starter arbeidet med gjenreisingen. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Statens vegvesen melder at gangbrua som kollapset i juli, gjenreises i kveld. Arbeidet vil medføre omkjøring mellom 21.00 og 06.00 torsdag morgen.

DEL

I en pressemelding melder Statens vegvesen at E8 ved Gammelgård/Biltrend stenger i kveld fra kl. 21.00 til i morgen kl. 06.00, grunnet oppreisning av brua som kollapset grunnet trailer-kræsj i sommer.

– Årsaken er montering av ny gang- og sykkelbru etter at den ble revet ned tidligere i år. Skiltet omkjøring via Solstrandvegen, opplyser Vegvesenet.

18. juli kollapset deler av gangbruen på E8 ved Biltrend. Nordlys meldte at det var en trailer med takstoler som hadde kræsjet med bruen, noe som resulterte i kollaps.

Nesten én måned senere skrev Nordlys om at det fortsatt ikke var lagt til rette for noen alternativ rute for å krysse veien på trygt vis. Dermed måtte de med et ærend på Biltrend eller de andre virksomhetene ved sjøsiden krysse selve bilveien.

– Men det er med livet som innsats. I morges sto jeg i veikanten, og det var mye trafikk. Jeg leitet etter en åpning for løpe over, da det kom en bil som så meg, og slakket ned farten. Det kom masse biler bak, men jeg hastet over, og tenkte at det gikk jo bra denne gangen også, sa Biltrend-ansatt Torbjørn Tiller til Nordlys den gang.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken