Merethe kom seg ikke på jobb før lunsj: – Jeg tror at vi er verdensmestre i å ringe 175

GLATT: Dette bildet er tatt i 2015, men ifølge innbyggerne i Dividalen er det illustrerende for hvordan veien blir seende ut når den ikke strøs. Tirsdag ble Merethe Nesvik (innfelt) stående fast på vei til jobb. Hun måtte vente nesten fire timer før strøbilen var på plass.

GLATT: Dette bildet er tatt i 2015, men ifølge innbyggerne i Dividalen er det illustrerende for hvordan veien blir seende ut når den ikke strøs. Tirsdag ble Merethe Nesvik (innfelt) stående fast på vei til jobb. Hun måtte vente nesten fire timer før strøbilen var på plass. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

På vei til jobb i Forsvaret, ble Merethe Nesvik stående fast på glatta. Først fire timer senere var entreprenøren på plass med strøsand.

DEL

I flere år har fylkesvei 173 vært en kilde til frustrasjon og usikkerhet for innbyggerne i Dividalen i indre Troms.

– Jeg tror at vi er verdensmestre i å ringe 175 (nummeret til veitrafikksentralen i Statens vegvesen, journ.anm.), sier Merethe Nesvik til Nordlys.

Tirsdag morgen var det hennes tur til å havne i trøbbel. På vei til forsvarsjobben på Skjold i Øverbygd, ble hun stående fast på ustrødd vei i en bakke.

Glatt og mørkt

– Det var rett og slett så glatt at jeg fikk stopp. Der ble jeg stående. Jeg kom meg verken til eller fra, men klarte til slutt å vri bilen slik at jeg sto på tverra i veien, forteller Nesvik.

Hun beskriver situasjonen som skummel. Hun fikk satt på nødblinken, men det var både glatt og mørkt. Dersom en bil kom over bakketoppen, fryktet hun kollisjon.

– Til slutt kom det en bil oppe i åsen. Jeg løp til nærmeste avkjørsel i tilfelle den ikke klart å stoppe, men det gjorde den heldigvis. Jeg fikk hjelp til å snu bilen slik at jeg kom ned, men måtte kjøre på feil side av veien for i det hele tatt å ha veigrep, sier Nesvik.

Nesten fire timer

Som så mange ganger før, kontaktet hun veitrafikksentralen slik at de kunne sende entreprenør til stedet for å strø. Det samme gjorde flere andre innbyggere i Dividalen.

Først klokken 11 – nesten fire timer senere – var strøbilen på plass.

– Det er fortvilende. Vi skal være trygge på veiene, men når de som er satt til å hjelpe oss ikke er tilgjengelig, er det utrolig frustrerende, sier Nesvik.

Kjørte av veien

1. november oppsto en lignende situasjon, forteller Nesvik videre. Da var det flere biler som ikke kom seg opp bakken. Strøbilen som omsider ble sendt til stedet, endte med å kjøre av veien.

– Nå er det andre eller tredje året at den samme entreprenøren er hos oss. Det er kanskje på tide at de blir bedre kjent i området de skal operere i. Med det forrige entreprenørselskapet, var det aldri noen slike problemer, sier Nesvik.

Veieier Statens vegvesen henviser til entreprenør Mesta å kommentere saken. Nordlys var tirsdag kveld i kontakt med Yngve Fredriksen, driftssjef i Mesta, men da ønsket han ikke å si noe og mente det var opp til veivesenet å uttale seg.

Artikkeltags