Så du frem til å feire sankthansaften utendørs? Da har meteorologen dårlige nyheter til deg

GRÅTT OG VÅTT: Været i sankthanshelga blir kjølig og vått. Men du må likevel huske å søke om tillatelse til bålbrenning.

GRÅTT OG VÅTT: Været i sankthanshelga blir kjølig og vått. Men du må likevel huske å søke om tillatelse til bålbrenning. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Meteorologene kan ikke love godt sankthansvær i år.

DEL

Hvis du trodde sankthansværet skulle være nådig, tok du ganske feil.

Det samme gråværet som har dominert Tromsø de siste ukene har enda et godt grep rundt byen og landsdelen. Vakthavende meteorolog, Anne Beate Skattør, har imidlertid en liten trøst.

- Dere trenger ikke å tenke på at det er skummelt med sankthansbål i alle fall. Spørsmålet er vel heller om man får fyr på det, sier Skattør.

Grått og vått- som vanlig

Du har kanskje allerede skjønt tegninga: været på sankthansaften og i helga blir grått, vått og kjølig.

Fredagen skal starte helga ganske fint med noen muligheter for sol på dagen, mens det på lørdag vil skye til. Og da kommer det ganske mye nedbør. Med nordvestlig vind og regn, blir det nok ikke tidenes sommervær denne helga heller.

Kan vi i det minste håpe på tosifrede temperaturer?

- På søndag kommer det opp varmere luft, så da kan det bli mellom ti og tolv grader. Men på lørdag ser det ut til å bli rundt åtte grader, i alle fall under ti, sier Skattør.

Søndag skal det klarne litt opp med opphold midt på dagen, før det på kvelden igjen kommer nedbør fra sør.

- Det ser egentlig ganske grått og vått ut i helga, avslutter Skattør.

Bålbrenning må ha tillatelse

Til tross for at det ikke ser ut til å bli noen umiddelbar skogbrannfare i Tromsø-området med det første, er det mellom 15. april og 15. september ikke tillatt å gjøre opp i ild i eller i nærheten av skog og mark uten tillatelse fra Brann og redning.

Men ikke alle bål trenger tillatelse fra brannvesenet.

- Et lite pølse- eller kaffebål med tørrved nede i fjæra for å kose seg, er innenfor det som er tillatt, sa Jonny Magne Nilsen på forebyggende avdeling på brann og redning i Tromsø kommune til Nordlys i fjor.

Artikkeltags