Meteorologene med dristig julaften-varsel: - Med stooore forbehold

HER ER DET - KANSKJE: Slik tror meteorologene at julaftenværet blir. Kanskje. Foto: Skjermdump fra Meteorologene på Twitter

HER ER DET - KANSKJE: Slik tror meteorologene at julaftenværet blir. Kanskje. Foto: Skjermdump fra Meteorologene på Twitter

Artikkelen er over 3 år gammel
DEL

Du skal jobbe hardt for å lure meteorologene ut på glattisen med værvarsler langt frem i tid - som en uke for eksempel.  Men i dag har de i et svakt øyeblikk slått til med det som er et tidlig varsel for julaften, 15 dager frem i tid. På Twitter-kontoen Meteorologene skriver de nå: "Julaftenværet i Norge versjon 1.0! Med stooore forbehold om endringer i prognosene når det nærmer seg jul..."

"Versjon 1.0" og "stooore forbehold"  forteller alt om uvissheten, men skulle det nå slå til kan vi altså se frem til  lett snøvær i Troms og oppholdsvær i Finnmark på julaften.
Bare noen minutter senere kom det en ny tweet:

"Siden vi er litt småcrazy og allerede har gått ut med årets første juleprognose, redder vi oss inn med litt statistikk"

Dette kartet viser  at det statistisk sett hvor ofte 50 prosent eller mer av bakken er dekket med snø på julaften klokka 07.00. Tromsø opererer med 90 prosent.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken