Statsminister Erna Solberg varsler endringer i regjeringen i statsrådsmøtet fredag.

Det vil bli avholdt en pressekonferanse klokken 1140.

I følge DN skal det ikke være i KrF eller Venstre det blir endringer. Dagbladet skriver at Sylvi Listhaug eldreminister.

Listhaug ble landbruks- og matminister i Solberg-regjeringen fra 2013 og ble deretter innvandrings- og integreringsminister og siden justis-, beredskaps- og innvandringsminister. En omstridt Facebook-post som ble lagt ut 9. mars 2018 førte til politisk storm og mistillit mot Listhaug på Stortinget. 20. mars kunngjorde Listhaug at hun trakk seg fra stillingen som justisminister.

I Facebook-posten skrev Listhaug at «Ap mener terroristenes rettigheter er viktigere enn nasjonens sikkerhet. Lik og del».

- Formen til Facebook-posten til Sylvi Listhaug var for tøff, og har ført til at retorikken i saken overdøver substansen i den, uttalte statsminister Erna Solberg til NTB i mars i fjor. Etter Listhaugs avgang sa Solberg at hun kan komme tilbake som statsråd.

- Sylvi Listhaug er en hardtarbeidende politiker som setter preg på de sakene hun jobber med, og dette er ikke noe hinder for henne når det gjelder å komme tilbake som statsråd senere i denne regjeringen, sa Solberg den gangen.

Listhaug er foreslått som første nestleder i Fremskrittspartiet. Hun har vært konstituert i det vervet siden september i fjor, da Per Sandberg trakk seg.